Terör örgütü, AKP kampını karıştırdı

Kadın kollarından bir MKYK üyesinin telaffuzu kriz çıkardı. Vekil, ‘onların diliyle konuşma’ diye uyarıldı.

Terör örgütü, AKP kampını karıştırdı

AKP’nin Afyon kampının güvenlik oturumunda, Kadın Kolları’ndan bir MKYK üyesi konuşurken terör örgütü PKK'ya “PeKeKe”, Türkiye Cumhuriyeti’ni de “Te- Ce” diye telaffuz edince salonda soğuk bir hava esti. Kadın partiliyi, yanındakiler “Onların söylemiyle konuşma” diye uyardı.

Cumhuriyet'in haberine göre, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sunum yaptığı güvenlik oturumunda, Kadın Kolları Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’ndan bir üyenin konuşması, salonda büyük şaşkınlık oluşturdu.

Kadın partilinin, terör olaylarını ve operasyonları değerlendirirken, terör örgütü PKK'ya “PeKeKe”, Türkiye Cumhuriyeti’ni de “TeCe” olarak telaffuz ettiği öğrenildi. Bunun üzerine bazı milletvekillerinin, “Onların ağzıyla konuşmayalım” diyerek uyardığı belirtildi.

Kampta, bazı vekillerin istemi üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bölge milletvekillerinin her ay toplantı yapması benimsendi.

Ala’nın, bölge milletvekillerine, “Bazı şeyler yüzeysel kalıyor. Her ay toplanalım, olup bitenlerle ilgili sizi bilgilendirelim. Yapılıp edilenleri siz dışarıdan seyrediyorsunuz. Biz sizi bilgilendirelim. Sizde de bilgiler varsa onları alalım. Elimizdeki bilgileri paylaşalım. Kamuya her şey açıklanamıyor. Açıklanamayan, ama bilmeniz gereken şeyler var” dediği öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu da, bölgede operasyonlar sebebiyle zarar gören evlerin tamir edileceğini, tamir edilemeyecek olanların ise yeniden yapılacağını söyledi.
<< Önceki Haber Terör örgütü, AKP kampını karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER