Terör protestosunda gözaltına alındı, evinde hem PKK hem IŞİD kimliği çıktı


İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen terör protestosunda vatandaşların nasıl provoke edilmeye çalışıldığı bir kez daha gözler önüne serildi. Protesto eylemini Kürtlerin yaşadığı mahallelere yönlendirmek istediği ileri sürülen, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunan otomobili polis incelemeye aldı. Otomobilde bulunan B.P.'nin evinde arama yapan polis, terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya ait kimlikler ele geçirdi. Ayrıca PKK'ya ait dökümanlar ve bez parçaları ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen zanlı B.P. tutuklandı.

Türkiye'nin dört bir yanında terör olaylarına karşı yapılan protesto gösterilerinden biri de Bergama'daydı. Kalabalık bir grup, Dağlıca'dan şehit haberlerinin gelmesi üzerine geçen pazartesi akşamı protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sırasında HDP İlçe Başkanlığı'nın kapısı kırıldı, parti bayrakları yakıldı. Bir gün sonra Iğdır'dan polislerin şehit olduğu haberinin gelmesiyle protestolar devam etti. Grup, Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı mahalleye gittiğinde iddiaya göre havaya ateş edildi.

Terör protestolarında yaşanan taşkınlıklarla ilgili soruşturma başlatan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Bergama'daki güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri asılı kırmızı bir otomobilin kalabalığı provoke ettiği, protestocu grubu Kürt kökenli vatandaşların yoğun olduğu bölgeye yönlendirmek istediği belirlendi. Polis, otomobilde bulunan B.P. (19) ile A.Ç. (37) adlı kadını gözaltına aldı. Arabada yapılan aramada 1 kurusıkı tabanca, 2 şarjör, 25 kurusıkı tabanca fişeği, 89 gr. uyuşturucu, "Şam Ordusuna Katıl" yazılı kupür, B.P.'nin fotoğrafı bulunan iki sözde IŞİD kimliği ve bir sözde PKK kimliği ele geçirildi. B.P.'nin Bergama'daki evinde ise bir telsiz, kar maskesi, "Kürdistan" yazılı bantlar, sarı, kırmızı ve yeşil renklerde örme ipler, bileklikler, poşular ve sözde PKK flamaları bulundu. Zanlı B.P.'nin Çanakkale nüfusuna kayıtlı ve Bergama doğumlu olduğu belirlendi. Yanında bulunan A.Ç. isimli kadın ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Terör protestosunda gözaltına alındı, evinde hem PKK... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER