Terör saldırıları sonrası oto kiralamacılara KABİS'li önlem


İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, son zamanlardaki kiralık araçlarla bombalı terör saldırılarının önüne geçmek için uyarıda bulundu. Oto kiralama firmalarıyla biraraya gelen Dursun, "Kiralık Araç Bildirim Sistemi'ne (KABİS) üye olan firmalarla halkımızın çalışmasını istiyoruz." dedi.

İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, Gaziemir'de oto kiralama işi yapan esnafla biraraya gelerek yaşanan sıkıntı ve yeni geçilen sistem hakkında bilgi verdi. Kiralık Araç Bildirim Sistemi (KABİS) ile kiralanan araç bilgileri ve aracı kiralayanların kimlik bilgilerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne elektronik ortamda anlık bildirildiğini belirten Dursun, işletmelerin bu sisteme geçmesini istedi. Dursun, "KABİS, emniyetin yapmış olduğu uygulama esnafımıza faydalar getirecektir. Bütün esnafımızın KABİS'e müracaat etmediği, son zamanlarda terörle ilgili kiralanan araçların kullandığı için emniyette daha iyi bir sistem için KABİS kurdu. Biz burada oto kiralama yapan esnafımızın hepsinin KABİS'E üye olmasını istiyoruz. Yeni bir sezona hazırlanıyoruz. Bu sene turizmin sıkıntılı geçeceği bütün herkes tarafından bilinmekte, birde kayıt dışının önüne geçmek istiyoruz. Mutlaka ve mutlaka kurumsal firmalardan araç kiralamalarını istiyoruz. Halkımızı bilinçlendirelim, KABİS'e üye olanlarla halkımızın çalışmasını istiyoruz." dedi.

BİLDİRİM YAPMAYANA FİRMALARA 10 BİN LİRA CEZA

KABİS ile sistemin kullanıcısı olan araç kiralama şirketlerinin, kiralanan araç bilgileri ile aracı kiralayanların kimlik bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kurumsal web sayfası 'http://www.egm.gov.tr' adresinde yer alan, 'Kiralık Araç Bildirim' linkini tıklayarak ya da doğrudan 'https://arackiralama.egm.gov.tr' adresi üzerinden, elektronik ortamda anlık bildirebilecek. Kanuni şartı yerine getirmeyen işletmelere, idari para cezası verilecek, bu fiilin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Terör saldırıları sonrası oto kiralamacılara KABİS'li... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER