Terör tanımı değişecek mi?

Erdoğan'ın terör tanımı ile ilgili yasal düzenlemenin sinyalini vermesinin ardından Başbakan Davutoğlu bu konuda hakkında ilk kez değerlendirme yaptı.

Terör tanımı değişecek mi?

Brüksel'e hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Davutoğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Çok yönlü terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığımız bu dönemde demokrasiyi korumaya çalışıyoruz. Yeni boyutlar dolayısıyla ek tedbirler kapsamında ne yapılması gerekiyorsa çalışma yapılmasının talimatını verdim. Kesinlikle demokratik standartlardan vazgeçmeyiz. Türkiye olarak hiçbir şekilde sıkıyönetim, olağanüstü hal gibi bizim şu anda düşündüğümüz şeyler değil. Paris'te dahi yeni şartlar alınma ihtiyacı doğmuşsa Türkiye'de de alınır. Hiçbir şekilde tedbirlerden ödün vermeyiz ancak özgürlüklerden de geri adım atmayız. Ciddi bir sosyal medya manipülasyonu var. Hep beraber omuz omuza terör belasının üstesinden geleceğiz. Söylentilere hiçbir şekilde itibar edilmemeli. Uluslararası standartlarda demokratik ve hak ve özgürlükleri sonuna kadar koruyacağız. Terörün yeni boyutları varsa onu da tanımlarız. Hak ve özgürlükler zedelenmeden tedbir alırız."


DOKUNULMAZLIK ÇIKIŞI

Dokunulmazlıklara ilişkin muhalefet partilerinin açıklamalarına değinen Davutoğlu, "Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyordu. Kendi aralarında görüşme değerlendirme yapmaları normal. Bu teklifi kendileri yaptılar. Öyle bir hava estirdiler ki sanki Ak Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor ve çekindiği bazı dosyalar var. 3 parti de meydan okudu. Maskeleri indirmek gerekiyordu. Bahçeli açık destek vereceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu sürekli kaçamak yollara girdi. Onlardan olumsuz gelirse dahi bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok. Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür" ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber Terör tanımı değişecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER