Terörle Mücadele Daire Başkanı iki kritik soruya cevap veremedi

Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor' programına telefonla bağlandı. Ankara'daki katliamın neden engellenemediği ve PYD lideri Salih Müslim'le ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı konusundaki sorular karşısında Aslan'ın söylediği sözler programa damga vurdu.

Terörle Mücadele Daire Başkanı iki kritik soruya cevap veremedi

Programa katılan Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, belgeler göstererek Türkiye'nin PEJAK ve PYD, YPG ile YPJ'nin Türkiye tarafından resmi olarak tanınmadığını belirtti. Bunun üzerine Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Arslan programa telefonla bağlandı.


'NEDEN ÖNLENEMEDİ' SORUSU CEVAPSIZ KALDI

Terörle Mücadele Şube Müdürü Turgut Arslan, Şirin Payzın'ın "Kimlerin bu saldırıda parmağı olduğu, kimlerle bağlantılı olduğu, nereye girip çıktıkları, kimlikleri hep olaydan sonra çok sağlam delillerle elimizde var deniliyor. Bu kadar sağlam bilgiler biliniyorsa niye önceden engellenemiyor" sorusunu "Bu konu yargılamayı etkileyebilir, sağlıklı bir tartışma olmaz şimdi. Polemik de yaratmak istemiyoruz." diyerek cevapsız bıraktı.

'SALİH MÜSLİM HAKKINDA İŞLEM YAPILMIŞ MI?'
Arslan, Saygı Öztürk'ün, "PYD'nin terör örgütü olduğu ifade ediliyor. PYD lideri Salih Müslim çok sık Ankara'da ağırlanırken kendisiyle ilgili herhangi bir işlem yapıldı mı?" sorusuna ise "Buna cevap vermek istemiyorum." sözleriyle karşılık verdi.
<< Önceki Haber Terörle Mücadele Daire Başkanı iki kritik soruya cevap... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER