Terörle Mücadele polisine bale tayini

Terör, istihbarat, yolsuzluk ve kaçakçılık alanında uzmanlaşmış bin polis EGM bünyesinden alınarak opera, bale, tiyatro, tarım ve sosyal hizmetler dairelerinde görevlendirildi.

Terörle Mücadele polisine bale tayini

Terör, istihbarat, yolsuzluk ve kaçakçılık alanında uzmanlaşmış bin polis EGM bünyesinden alınarak opera, bale, tiyatro, tarım ve sosyal hizmetler dairelerinde görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı yeni kararı polislere 5 Mayıs’ta tebliğ etti. Duruma tepki gösteren polisler idari mahkemeye başvuracak. 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra Emniyet Teşkilatı’ndaki branşlaşmış polislere yönelik kıyım sürüyor.

Bugün gazetesinden Bilal Şahin'in haberine göre, 18 Aralık sabahı başlayan kıyımda ilk etapta görev yerleri değiştirilen, ardından uzmanlık alanları dışında görevlendirilen polisler şimdi de başka kurumlara gönderilmeye başlandı.

Son olarak 1776 emniyet müdürünün emekli edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı 1000’e yakın polisi başka kurumlarda görevlendirdi.

KAÇAKÇILIK ŞUBE’DEN TİYATROYA

İçişleri Bakanlığı’nın yeni aldığı karara göre, yıllarca Hakkâri, Şırnak, Van gibi illerde Terörle Mücadele’de görev yapmış amir ve komiserleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubeleri’nde görev alan komiser ve amirlerin bazıları Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bazıları da Orman Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

EGM bünyesinden gönderilecek olan polisler hakkında daha önceden Cemaat’e yakın olduğu iddiasıyla fişleme yapıldığı belirlendi.

GÖREVE İADE DAVASI

Tasfiye edilmek istenen bazı polislerin de nüfus, tarım, tapu, turizm, orman, sosyal hizmetler gibi dairelerde görevlendirildiği öğrenildi.
Mesleklerinden kendi isteği dışında gönderilen polislerin hepsi dilekçe yazarak bu şekilde atanmayı kabul etmediklerini bildirdi. Hak ihlali yapıldığını belirten polisler göreve iade için idari mahkemeye başvuracak.

TASFİYE İÇİN SÜRE BEKLENECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu iki hafta önce 1776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amirini emekliliğe sevk etmişti. Emekliye sevk edilmek için listeye alınan ancak yaş nedeniyle emekli edilemeyen 600’ü aşkın müdürün de ilerleyen zamanda çeşitli bakanlıklarda uzman ve uzman yardımcısı kadrolarına kaydırılacağı ve emekli olması için yaş hadlerini doldurmasının bekleneceği öğrenildi.

PARTİ POLİSİ KURULUYOR

Eski emniyet müdürü Ercan Taştekin: Hukuka, yasalara, demokrasiye ve profesyonelliğe uygun polislik değil dar oligark bir yapı, biat etmeyenin imha edildiği bir yapı kurmak isteniyor. Sudan bahanelerle, hukuksuz şekilde devletin polisi imha ediliyor, parti polisi kuruluyor. Amaç kendilerine yolsuzluk operasyonu yapacak polisin kalmaması, kendi çıkarlarına hizmet edecek yapının oluşturulması. Ülkeye ciddi güvenlik zafiyeti yaşatacak bu durum.

GÜVENLİK RİSKİ VAR

CHP milletvekili Mahmut Tanal: Ülke güvenliği açısından riskli bir adım atıldı. Terörle, uyuşturucuyla, suçluyla mücadele açısından riskli bir iş yapıldı. Bu polisleri başka kurumlara gönderen EGM bunların yerine de başka polis alacak. Böylelikle parti polisi kuracaklar. 17 Aralık’tan sonra Türkiye’de rüşvet, terör, yolsuzluk operasyonu yapılmadı. Bunun sebebi bu alanlarda liyakatsizlik arttı. Bunun tezahürünü adliyede şehit edilen savcı olayında yaşadık.

HUKUK TANIMAZLIK

Eski emniyet müdürü Murat Çetiner: Hayvanat bahçesi müdürünün TÜBİTAK’a yönetici olduğu bir memlekette polis müdürünün de opera, baleye atanması bizi şaşırtmıyor. 17 Aralık’tan sonraki cinnet halinin bir sonucunu yaşıyoruz. Adı sayılan birimlerin hepsinde ülkeye hizmet etmek mümkün, o görevler de önemlidir. Ama bu hukuk tanımamazlıktır. Çapa’da çalışan bir dahiliye uzmanının bir karakola amir atanması gibi bir durumdur.
<< Önceki Haber Terörle Mücadele polisine bale tayini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER