"Tezek varken Putin doğalgazı kesse ne olur kesmese ne olur"


Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrasında 'Rusya doğalgazı keser mi?' sorusu, tezekle ısınan Erzurumluları pek de ilgilendirmiyor.

Suriye üzerinde uçuş yaparken Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları gereği Rus savaş uçağının düşürülmesi iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi. İki ülke arasında yaşanan diplomatik gerilimle birlikte Rusya'nın doğalgaz vanasını kapatması halinde ülkede enerji sıkıntısı başgösterecek. Rusya'nın doğalgazı kesmesi doğalgazla ısınan vatandaşları endişelendirirken, tezekle ısınan Erzurum'un kenar mahallelerindeki ve kırsal kesimindeki halkı ise pek de ilgilendirmiyor.

Hayvancılık sektörünün lokomotifi konumundaki ilde tezek tüketimi oldukça fazla. Erzurum'da yoksul vatandaşların yaşadığı semtlere doğalgaz hattı henüz bağlanmadı. Buralarda vatandaşlar kışın tezekle ısınıyor, yazın ise tandırda ekmeklerini pişiriyor.

Maksut Efendi Mahallesi'nde yaşayan emekli inşaat işçisi Tayyar Bayram, Rusya'nın doğalgazı kesmesinin kendisini etkilemeyeceğini belirterek, "Rusya doğalgazı verse de vermese de bize kârı yoktur. Biz tezek yakıp ısınıyoruz. Yazın tezek ateşinde ekmek yapıyoruz. Kışın da ısınıyoruz." dedi.

"PUTİN KESSE NE OLUR KESMESE NE OLUR"

Bir ilaç firmasında ulaşım görevlisi olarak çalışan Ercan Yıldız ise tezek yaktıklarını ancak yeterince ısınamadıklarını dile getirdi. Yıldız, mahallelerinin içinden doğalgaz hattı geçmesine rağmen kullanamadıklarına işaret ederek, "Biz yıllardır tezek yakıyoruz. Tezek çabuk yanıyor, çabuk sönüyor. Isısını pek fazla göremiyoruz. Putin gazı kesse ne olur, kesmese ne olur. Zaten burnumuzun dibinden gaz geçiyor ama kullanamıyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Tezek varken Putin doğalgazı kesse ne olur kesmese ne olur" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER