TGC Başkanı'ndan Türksat hukuksuzluğuna tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki kanalların mahkeme kararı olmadan Türksat'tan çıkartılmasına tepki gösterdi. Olcayto, "Bunlar Türkiye'de basın özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne indirilen yeni darbelerdir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak hazırladığımız raporları hem iktidara hem de muhalefete sunacağız. Türkiye çok sesli bir ülke olmalı, tek sesli bir ülke olmaktan kurtulmalı." dedi.

TGC Başkanı'ndan Türksat hukuksuzluğuna tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) ortaklaşa düzenlediği 78'inci Yerel Gazetecilik ve Meslek İçi Eğitim Semineri Amasya'da düzenlendi. The Apple Palace Oteli'nde düzenlenen seminere TGC Başkanı Turgay Olcayto ve KAS Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop'un da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantıda dayanışmayla mesleğin önündeki zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğuna vurgu yapıldı.

TGC Başkanı Olcayto, yerel medya eğitim seminerlerine 1997 yılında başladıklarını ve ilk seminerden bu yana çok sayıda sertifika verdiklerini söyledi.

Türkiye'de faaliyet gösteren medyanın 2010 yılında beri zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Olcayto, "Günümüzde işsiz sayısı yerelde de yaygında da çok fazla. Gazeteciler kutuplaştırılıyor. Birbirlerini hedef gösteren, kendisini 'gazeteci' diye niteleyen, ama gazetecilik ilkelerine hiçbir şekilde uymayan insanlar türedi. En ufak eleştiri karşısında kraldan çok kralcı kesilerek o arkadaşlarını hedefe koyuyorlar. Gazeteler, gazeteciler saldırıya uğruyorlar.

Gazeteciler, bu kadar zor durumdayken buna bir de polis şiddeti ekleniyor. En ufak şeyde meslektaşlarımızın ensesine silah dayanıyor. Medya için hiç iç açıcı günler yaşanmıyor, ama umudumuzu kaybetmiyoruz. Meslek ilkelerini çiğnemeden gazetecilik yapmak gerekiyor. Gazetecilik, ciddi, dürüst ve doğru yapıldığında, dünyanın her yerinde çok onurlu bir meslek olarak kabul edilir." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ÇOK SESLİ BİR ÜLKE OLMALI

Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki kanalların mahkeme kararı olmadan Türksat'tan çıkarılarak hukuksuzca karartılma girişimini de eleştiren Olcayto, "Bunlar Türkiye'de basın özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne indirilen yeni darbelerdir. Bu konuda hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak hazırladığımız raporları hem iktidara hem de muhalefete sunacağız. Türkiye çok sesli bir ülke olmalı, tek sesli bir ülke olmaktan kurtulmalı. Bunun bir an önce gerçekleşmesi en büyük temennimizdir." ifadelerini kullandı.

Ardından seminere katılan gazeteciler, sunumlarını gerçekleştirdi. Daha sonra seminere davetli olan yerel ve ulusal basın temsilcilerine katılım belgeleri verildi.
<< Önceki Haber TGC Başkanı'ndan Türksat hukuksuzluğuna tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER