THY: Rehin tutulan iki personelin sağlık durumu iyi


Türk Hava Yolları (THY) kaynakları, Mali'de otel baskınında rehin tutulan 2 personelinin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Mali'nin başkenti Bamako'da bir otele baskın düzenleyen silahlı kişiler, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehin alınanlar arasında THY'nin 7 personeli de bulunuyordu. THY personellerinden 5'i güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. THY kaptan pilotu İsmail Yerli, ikinci pilot Sadık Murat Arat, THY istasyon şefi Mehmet Atmaca ile kabin görevlisi Şerife Taşcı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak operasyonla kurtarıldı. İki personelin ise hala otelde rehin olarak kaldığı öğrenildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, otelde bulunan personellerden 5 kişinin kurtulduğunu söyledi. Genç, "Kurtarılanlar büyük elçimizle birlikteler. Şuan otelde 2 arkadaşımız var. Onlarla da irtibat halindeyiz. Sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değil. Kriz masasında durumu takip ediyoruz. Arkadaşlarımızı almak için uçağı hazır bulunuyor. Uçağı Bamako'ya göndereceğiz." dedi.

REHİN TUTULAN PERSONELLERİN DURUMU İYİ

Rehin tutulan personellerin sağlık durumlarıyla ilgili de açıklama yapan Genç, "Sağlık durumlarının iyi olduğunu, olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını bize ilettiler. Büyükelçilik aracılığıyla teyit ettik. Otelde bulunan arkadaşlarla da irtibat halindeyiz. Biran önce arkadaşların oradan kurtarılması için gerekli girişimleriyle bulunacağız." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber THY: Rehin tutulan iki personelin sağlık durumu iyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER