Tiyatro ile diş sağlığı eğitimi


Yenimahalle Belediyesi, çocukların heyecanla beklediği 'Diş Mikropları Kaktüs ile Baktüs' müzikli tiyatro oyununu miniklerle buluşturdu.

50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda sahnelenen ücretsiz oyunu çok seven çocuklar diş sağlığı ile ilgili yepyeni bilgiler edinip, kendilerine sorulan soruları cevapladı.

İki diş mikrobu olan Kaktüs ile Baktüs'ün amaçları daha çok insanın içine girerek çoğalmak ve güçlenmektir. Bunun için ilk hedefleri ilköğretim çağında olan küçük Ayça'dır. Ayça ile televizyon yıldızları olduklarını söyleyerek arkadaş olurlar. Onu yanlış yönlendirerek diş sağlığının bozulmasına yol açarlar. Ayça ailesinin ve arkadaşlarının önerisiyle diş doktoruna gider ve diş sağlığı ve genel sağlığı için nasıl davranması gerektiğini öğrenir. Böylece mikroplardan kurtulur.
Tiyatro oyununun her anını büyük bir heyecanla pür dikkat izleyen çocuklar zaman zamanda oyuna dahil oldu.

14 NİSAN'A KADAR SAHNE YAPACAK

24 Mart Perşembe günü başlayan 'Diş Mikropları Kaktüs ile Baktüs' adlı oyun 14 Nisan Perşembe gününe kadar her Salı saat 10.00'da, her Perşembe ve Pazar günü de saat 14.00'da Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda sahnelenmeye devam edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Tiyatro ile diş sağlığı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER