Trabzon dondu


Trabzon'da 3 gün aralıklarla devam eden kar yağışının ardında bu kez de şiddetli don yaşanıyor. Kar yağışının durmasının ardından hava sıcaklığının dün gece -5'in altına inmesiyle her yer buz tuttu.

Binaların saçaklarındaki buz sarkıtları, yollarda ve kaldırımlardaki buzlanma çetin kış şartlarının yaşandığı illeri andıran manzaralar oluşturdu. Elverişsiz hava şartları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile kadınlara pazartesi günü olduğu gibi bugün idari izin verildi.

Bölgede cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı pazartesi gecesine kadar aralıklarla etkisi sürdürdü. Son yılların en uzun süreli yağış sonraki sahil kesimlerde 30 santimi bulan kar kalınlığı yükseklerde ise bir metreye yaklaştı. Dün akşam saatlerinde etkisi yitiren kar yağışının ardından ise bu kez dondurucu soğuklar başladı. Buzlanma nedeniyle ana arterler dışında birçok yere araçlar trafiğe çıkamadı. Kaldırımlardaki buzlanmalar nedeniyle de vatandaşlar güçlükle yürüdü. Buzlu zeminde yürümekte zorlanan vatandaşlar zaman zaman kayarak düştü. Belediye ekipleri, kaldırımlardaki buzları kürekle kırıp temizlemeye çalışıyor.

Kar yağışı ve şiddetli soğuğun ardından gelen donun tüm hayata etkilediği ilde uçak seferlerinde de aksamalar yaşanıyor. 2 gün aranın ardından dün bazı seferlerin yeniden başladığı Trabzon Havalimanı'nda buzlanma nedeniyle bugün de bazı uçuşların iptal edildiği öğrenildi.

HAMİLE VE ENGELLİLER İZİNLİ

Elverişsiz hava şartları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile kadınlara pazartesi günü olduğu gibi bugün idari izin verildi. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellileri, kronik hastalığı bulunanlar, hamile bayanlar 26 Ocak 2016 tarihinde idari izinli sayılacaktır." denildi.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER