Trump'tan dünyaya ilk mesaj

Tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği ABD başkanlık seçimlerinin galibi Donald Trump oldu. Demokratların adayı Hillary Clinton karşısında 277 delegeye ulaşan Donald Trump, ABD'nin yeni başkanı seçildi.

samanyoluhaber.com

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump seçildi... Dünyaya ilk mesaj

ABD'nin yeni başkanı Trump zafer konuşmasında dünyaya ilk mesajını gönderdi. Trump, "Dünyanın en güçlü ekomisi olacağız ve bütün uluslarla iyi geçineceğiz. Amerika artık en iyisinin peşinde olacak. Dünyaya şu mesajı veriyorum Amerika'nın çıkarları ön planda olacak ama diğer herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız" ifadelerini kullandı.

Trump'ın başkan olarak yaptığı ilk açıklama şöyle:

"Çok teşekkür ederim. Sayın Clinton telefonla aradı, hepimizi tebrik etti, zaferimizden dolayı. Çok sıkı bir kampanya oldu. Kendisi de çok çetin bir mücadele verdi. Kendisi de ülkemize çok hizmet verdi kendisine çok teşekkür ederim. Şimdi bir araya gelmemiz gerekiyor. Şimdi birleşme, tek vücut olma zamanı. He vatandaşıma şunun sözünü veriyorum bütün Amerika'nın başkanı olacağım. Amerikan rüyasını yenileyerek işe başlayacağız.

Bu ülkenin çok büyük bir potansiyeli var. Her Amerikalının kendi potansiyelinin gerçekleştirme olasılığı var. Yollarımızı, köprülerimizi, hastanelerimizi yeniden inşaa edeceğiz. Milyonlarca insanla birlikte çalışacağız. Ve gazilerimizi önemseyeceğiz.

Dünyanın en güçlü ekomisi olacağız ve bütün uluslarla iyi geçineceğiz. Amerika artık en iyisinin peşinde olacak. Dünyaya şu mesajı veriyorum Amerika'nın çıkarları ön planda olacak ama diğer herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız."
<< Önceki Haber Trump'tan dünyaya ilk mesaj Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER