Türk Akademisyen Rusya'da gözaltına alındı


Trakya Üniversitesi (T.Ü) Edebiyat Fakültesi'nden Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz Rusya'da gözaltına alındı.

Suriye sınırında Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait savaş uçağı Türk jetleri tarafından 4 gün önce düşürüldü. Uçak krizi iki ülkeyi karşı karşıya getirdi. Rusya, Türkiye'ye karşı tutumunu her geçen gün sertleştiriyor. Bu ülkede bulunan çok sayıdaki Türk vatandaşlarına karşı baskılar ve gözaltılar sürüyor.

Son olarak doktora tezi ile araştırma yapmak üzere Rusya Federasyonu bağlı Çuvaşistan Cumhuriyeti'nde gözaltına alındı. Çuvaşistan Devlet Üniversitesi'nde Rusça kursuna devam ettiği için vize ihlali iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Türk Akademisyen, 5 bin Ruble para cezası, 5 yıl süreyle ülkeye giriş yasağı ve sınır dışı edilme cezasına çarptırıldı. Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz, mahkeme sonrasında da ayrıca gözaltında tutulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hocamızın tutukluluk süresinin iki hafta olacağı belirtilmiştir. Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu olayla ilgili olarak takibatını sürdürmektedir. Başkonsolosluk, pazartesi günü Rus makamlarına Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz'un serbest bırakılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Trakya Üniversitesi olarak akademik çalışmalarını yapmak üzere Rusya'da bulunan bilim insanımızın kanunsuz şekilde gözaltına alınmasını kınıyor, üniversite olarak devletimizin tüm yetkili birimleri ile çalışarak hocamızın özgürlüğüne kavuşması için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü belirtmek istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Türk Akademisyen Rusya'da gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER