Türk Eğitim Sen, 7 kanalı sansürleyen Digiturk aboneliğini iptal etti

Türk Eğitim Sen, 7 kanalı sansürleyen Digiturk aboneliğini iptal etti

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanlığı, 7 kanalı platformundan çıkardığı için Digiturk aboneliğini iptal etti.

Türk Eğitim Sen Manavgat Şube Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Başkan Fethi Kurt, Digiturk'ün harhangi bir mahkeme kararı olmadan Bugün, Samanyolu, Samanyolu Haber, Irmak, KanalTürk, Mehtap ve Yumurcak televizyonlarının platformdan çıkartılmasına tepki gösterdi.

Lokallerinde üyelerinin izlemesi için Digiturk'e abone olduklarını belirten Kurt, kurumun sözleşme şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle aboneliklerini iptal ettiklerini açıkladı.

Digiturk'un taahhüt şartlarına uymadığı için ayıplı ürün satmaktan avukatları aracılığıyla 5 bin lira tazminat davası açtıklarını belirten Kurt, 21'ncü yüzyıl Türkiye'sinde basına sansür ve karartmanın utanç verici olduğunu Türk Eğitim Sen olarak birilerinin tek tipleştirme girişiminde de hiç bir zaman boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

Başında Türk kelimesi olan bir sendika olarak her zaman doğruları söylemekten çekinmeyeceklerinin altını çizen Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı, "Digiturk abonelik taahhüt şartlarına uymadığı için aboneliğimizi iptal ediyoruz. Birilerinin ifade hürriyetinin önüne set çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Digiturk'ün her hangi bir mahkeme kararı olmadan platformundan 7 televizyon kanalına sansür uygulamasını kınıyoruz. Bu utanç verici bir durum. Yapılan haksızlığa boyun eğmedik bunun içinde aboneliğimizi iptal ettik. Bu tür sansürlerle insanların beyinlerini ortadan kaldıramazsınız. Kimse benim gibi, benimde kimse gibi düşünmek zorunda değil. " diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen, 7 kanalı sansürleyen Digiturk aboneliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER