Malatya Barosu: Zafiyet varsa ortaya çıkarılmalı, sorumlular hesap vermeli


Malatya Baro Başkanı Enver Han, "Miting düzeninde güvenlik zafiyeti olup olmadığı bir an evvel araştırılıp ortaya çıkartılmalıdır. Zafiyeti olanlar yargılanmalıdır." dedi.

Enver Han, yaptığı açıklamada, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi' sloganıyla Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nin bombalı bir saldırının hedefi olduğunu anımsattı. Ankara Tren Garı önünde meydana gelen canlı bomba saldırısında 97 kişinin yaşamını yitirdiği ve 246 kişinin de yaralandığını hatırlatan Han, saldırının Cumhuriyet tarihinde yaşanan en kanlı terör eylemi olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

Han, şöyle devam etti: "Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokrasinin sağlıklı yürüyebilmesini hedef alan, insanlarımızı katleden terör eylemiyle karşı karşıya bulunuyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamdan bir an önce çıkması dileğimizdir. Bu konuda tüm siyasi partilere görev düşmektedir. Bu ortamdan çıkmanın ilacı demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden geçmektedir. Ülkemiz bireylerinin şapkasını önüne koyarak akli selim düşünmekten başka çarelerinin olmadıklarını bilmeleri gerekir. Miting düzeninde güvenlik zafiyetin olup olmadığı bir an evvel araştırılıp ortaya çıkartılmalıdır. Güvenlik zafiyetinin varlığı halinde ise yetkililerin hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu bu karanlık terör saldırısında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Malatya Barosu: Zafiyet varsa ortaya çıkarılmalı, sorumlular... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER