Türk-Fransız Edebiyat Ödülü Ahmet İnsel'e verildi


Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet İnsel, "Erdoğan'ın Yeni Türkiye'si" (La Nouvelle Turquie d'Erdoğan) adlı kitabıyla 2015 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü. Paris 10. Bölge Belediyesi'nde yapılan törene katılan Ahmet İnsel, bu ödülü öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve hapisteki gazeteci Can Dündar'a atfettiğini söyledi.

Türk-Fransız Edebiyat Ödülü, 1949 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye-Fransa Komitesi tarafından veriliyor. Kenize Murad'ın başkanlığını yaptığı ödül komitesinde bulunan Ali Kazancıgil, Gaye Petek, Alexandre Jevakhoff, Timur Muhittin ödül töreninde birlikte yer aldı. Komitede Nedim Gürsel ve Venus Khoury Gata'da yer alıyor.

Türk-Fransız Edebiyat Ödülü Komitesi Başkanı gazeteci-yazar Kenize Murad gecede bir konuşma yaptı. Kenize Murad ödülün her yıl Türkiye konulu roman ve ya deneme yazıları arasından seçilen Türk ya da Fransız yazara verildiğini belirtti. Türk-Fransız Edebiyat Ödülü'nü geçen yıl da "Ziyan" isimli romanıyla Hakan Günday kazanmıştı. Kenize Mourad, "Geçen yıl ödül verdiğimiz Hakan Günday bu sene Fransa'nın yabancı yazarlara verilen en prestijli edebiyat ödülü Medicis'i kazandı. Bu da ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi gösteriyor." dedi.

Ödül törenine Osmanlı hanedanında Yusuf Keçeli ve Fethiye Osmanoğlu, Fransa'nın eski AB Bakanı Catherine Lalumiere ve çok sayıda büyükelçi katıldı.

Gazeteci-yazar Ahmet İnsel, bu sene La Decouverte Yayınevi tarafından yayınlanan deneme kitabında AK Parti iktidarının son 13 yıldaki dönüşümünü inceliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türk-Fransız Edebiyat Ödülü Ahmet İnsel'e verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER