Av. Akyol: Amaç, delilleri itibarsızlaştırıp dosyayı kapatmak


İzmir'de devam eden, 'tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme' davasının soruşturma sürecinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilki 3 Kasım 2015'te düzenlenen operasyonun ikinci dalgası yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir merkezli 16 ilde yapılan operasyonda, aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. 26 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, gözaltındaki polislerden bazılarının avukatlığını yapan Muzaffer Akyol, yürütülen soruşturmanın, halen İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etmekte olan askeri bilgi belge bulundurma dosyasının delillerini itibarsızlaştırıp, dosyayı kapatma amacı taşıdığını ileri sürdü.

Avukat Muzaffer Akyol, müvekkilleriyle emniyet binasında görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. 3 Kasım'da başlayan soruşturmanın ikinci aşamasının yapıldığını hatırlatan Akyol, "3 Kasım'daki operasyon sonrası geçen hafta itibariyle yaklaşık 90-95 kişinin bilgisine başvurulmuştu. Bilgisine başvurulan 95'e yakın kişiden öğrendiğimiz kadarıyla 26 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardılar. Emniyete şu anda getirilmeye devam ediliyorlar. Emniyette ifadeleri alınacak. Bu operasyonların bütün gayesi yargılaması devam etmekte olan askeri bilgi belge bulundurma dosyasının delillerini itibarsızlaştırmak için yapılmaktadır." dedi.

"POLİSİN EVE DELİL KOYDUĞU İDDİASI BİLİRKİŞİ RAPORUYLA ÇÜRÜDÜ"

Askeri bilgi belge bulundurma dosyası kapsamında evinde arama yapılan şüphelilerden Narin K.'nın evine, bir polisin siyah poşetle delil yerleştirdiği iddialarını hatırlatan Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sırada askeri bilgi belge bulundurma dosyasıyla ilgili bir kısım polisler hakkında yapılan şikayetler hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Nedir işte, 'polisler delilleri uydurmluşlardır' iddiası, bunlarla ilgili Emin Göktaş hakkında yapılan şikayetle ilgili takipsizlik kararı verildi. Yine müvekkillerden Ali Bekar hakkında bir kısım basında çıkan haberler üzerine, arama esnasında müvekkilin elindeki siyah bir poşetle, askeri bilgi belge dosyasının şüphelilerinden Narin K.'nın evine delil koyduğu iddiasıyla haber yapılmıştı. Bununla ilgili daha önce de dile getirdim, şahsım tarafından yapılan şikayet üzerine, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava devam ediyor. Bu davada '57. saniye' olarak bilinen o görüntülerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı CD üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırmış ve hiçbir polisin şüphelinin evine delil koymadığı konusunda da rapor vermiştir. Bunun üzerine İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde söz konusu gazete sorumlu müdürleri hakkında hakaretten dava açılmıştır."

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE HAK MAHRUMİYETİYLE İLGİLİ BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ"

Bu aşamada söylenecek çok fazla söz olmadığını aktaran Av. Akyol, "Bilinen bir gerçek var ki, bu operasyonun tek gayesi, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden askeri bilgi belge bulundurma dosyasının delillerini itibarsızlaştırıp o dosyayı da kapatmaktır. Geçen hafta itibariyle bu arkadaşların, 95 kişiye yakın arkadaşın emniyet tarafından bilgisine başvuruldu. Kim çağrılmışsa gelmiş burada ifadesini vermiş. Bu arkadaşların kaçma şüphesi yok. Bunları çağırdınığınızda geldiler. Şüpheli olarak da çağırdığınızda gelirlerdi. Gözaltı kararı alınmasını gerektiren bir durum yok. Tabi bu konuda şikayetlerimizi yapacağız. Şablon suç oluşturarak müvekkiller hakkında gözaltı kararı alıyorlar. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali olduğu gerekçesiyle müracaatta bulunacağız. Bugüne kadar bu dördüncü operasyon oluyor. Dört operasyonda da hiçbir müvekkil kaçmadı herkes geldi burda teslim oldu. Bir suç yok sadece ortada bir suç uydurma var." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Av. Akyol: Amaç, delilleri itibarsızlaştırıp dosyayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER