Türk kızından mülteciler için yardım seferberliği


Almanya'da yaşayan Büşra Çelik, mülteciler için Facebook'ta yardım kampanyaları yürütüyor. İlk başladığında Türkçe paylaşımlar yapan, sonra "Free your Stuff Mannheim" adlı grubu kuran Çelik, yardım edenleri gördükçe hem şaşırdığını hem ümitlendiğini belirtiyor.

Suriye, Pakistan, Afganistan ve Fas gibi ülkelerden gelen mültecilerin akınına uğrayan Almanya'da halk, sığınmacılara kucak açmaya çalışıyor. Büşra Çelik isimli Türk kızı, elinden geldiğince mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışanlardan sadece biri. 26 yaşındaki Çelik, Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan Internationale Bund yurdunda görev alıyor. Pek çok mülteci genç, burada kalıyor. Çelik, polisler tarafından kuruma teslim edilen gençlerin yanlarında telefon ve bir miktar paradan başka hiçbir şeylerinin olmadığını aktarıyor.

Mültecilerin ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek isteyen Türk kızı, 'Onlar için ne yapabilirim?' diye düşündükten sonra çareyi bir Facebook sayfası açmakta bulmuş. Sosyal medya üzerinden yardım kampanyaları organize eden ve yurttaki mülteci çocukların ihtiyaçlarını tek tek sıralayan Çelik, şimdiye kadar yaklaşık 100 kişinin kampanyasına karşılık verdiğini anlatıyor. Bunlardan kimi arkadaşı, kimi de arkadaşlarının tanıdıkları. Yardımların 5 Euro'dan başlayıp 250 Euro'ya kadar değiştiğine değinen Çelik, bazı insanların da şampuan, ayakkabı, gömlek gibi eşya getirdiğini ifade ediyor.

Yardım kampanyasını Face-book'ta ilk olarak Türkçe paylaşan Çelik, daha sonra "Free your Stuff Mannheim" adlı grupta da Almanca yayınlar yapmaya başlar. Yardım etmek isteyenlerin sayısının bir anda arttığını belirten Çelik, "Birçok Alman özel mesaj yazarak bağış yapacağını söyledi. Bazı insanlar, eşyaları doğrudan kurumumuza getirdi. Diğerleri ise bağışların evlerinden alınabileceğini söyledi. Mesajları okuduğumda hem çok şaşkın hem de çok ümitliydim." ifadelerini kullanıyor. Çelik, şimdilerde hem mülteciler için bir şeyler yapmanın hem de bağışlar vesilesiyle sığınmacıların ihtiyacını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türk kızından mülteciler için yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER