TÜRK Parti, seçimlerin iptali için AYM'ye başvurdu


Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi'nden (TÜRK Parti), 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜRK Parti ambleminin AK Parti'ye benzediği gerekçesi amblemini değiştirmesini istemişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi'nin (TURK Parti), 1 Kasım'daki Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılma yeterliliğine sahip olmadığına karar vermişti. Kararda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, TÜRK Parti'nin seçime katılabilmek için kanunun aradığı anlamda il ve ilçelerde yeterli teşkilatlanmasının bulunmadığı, il ve ilçe teşkilat organlarını tam olarak oluşturmadığına vurgu yapmıştı ve TÜRK Parti'nin seçime katılma yeterliliğine sahip olmadığına oy çoklu ile karar vermişti.

TÜRK Parti'nin AYM'ye sunduğu bireysel başvuru dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Bahsi geçen karar ile partimizin menfaatlerinin hukuka aykırı şekilde ihlal edildiği çok aşikârdır. Partinin maruz kaldığı değersizleştirme ve itibarsızlaştırma üçüncü bir tüzel kişiliğe atfedilip de sorumluluktan kurtulunması beklenebilecek mahiyette de değildir. Sayın Başkanlığınızdan talep ettiğimiz hak ihlallerinin tespit edilmesinin akabinde bu hak kayıplarına maruz kalmada partimizin herhangi bir kusuru olmadığı da netlik kazanmış olacaktır. Belirtmek gerekecektir ki; partimiz siyasi çalışmalarını yürüttüğü ve seçim çevrelerinde hazırlıklarını tamamlamak üzereyken ve tüm dikkatini bu çalışmalara yöneltmişken Yüksek Seçim Kurulu'nun beklenmedik kararı ile yöneticiler nezdinde, partimize gönül veren üyelerimiz nezdinde ve pek tabii ki milletvekili adayları nezdinde huzursuzluğa, üzüntüye neden olmuştur. Sayın Başkanlığınıza detaylı şekilde maruz kalınan zarar ve nedenleri ile izah edilmiştir."

AYM'ye yaptığı başvuruda 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlere katılması yönünde karar verilmesini isteyen TÜRK Parti, aksi karar hâlinde seçimlerin iptal edilmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber TÜRK Parti, seçimlerin iptali için AYM'ye başvurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER