Manisa'da gözaltına alınan 14 HDP'li adliyeye sevk edildi

Manisa'da gözaltına alınan 14 HDP'li adliyeye sevk edildi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütünün sempatizanlığını yapmak' ve 'polise molotof kokteyli ile saldırmak' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve aralarında HDP Saruhanlı İlçe eş başkanı Süleyman Kaban'ın da olduğu 3'ü kadın 14 zanlı emniyetteki sorgulamalarının ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

19 Ekim'de Saruhanlı ilçesinde HDP ilçe binası ve bazı adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 3'ü kadın 14 kişi emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Manisa Devlet Hastanesine getirildi. İki minibüsle hastaneye getirilen zanlılar tek tek sağlık kontrolünden geçirilirken, bazı HDP'liler yüzlerini sakladı. Zafer işaretleriyle sağlık kontrolüne giren HDP'lilerden biri 'savaşa hayır, barış hemen şimdi' şeklinde slogan atınca emniyet güçleri tarafından slogan atması engellendi. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

19 Ekim'de Saruhanlı ilçesinde 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütünün sempatizanlığını yapmak' ve 'polise molotof kokteyliyle saldırmak' suçlamalarıyla HDP İlçe binası ve bazı adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda HDP ilçe binası ve gözaltına alınan şahısların evlerinde arama yapılmıştı. Aramalarda aramalarda 4 tabanca ile terör örgütü PKK'ya ait örgütsel dokümanlar ele geçirilmiş ve 14 kişi gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da gözaltına alınan 14 HDP'li adliyeye sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER