CHP'li Özyalçın, Davutoğlu'na Fox TV'de yayınlanan belgeyi sordu


CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, Ankara Tren Garı'ndaki patlamaya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Fox TV'nin 21 Ekim 2015 tarihindeki ana haberinde yayınlanan belgeyi sordu.

"Zafiyet yok ise kasıt mı vardır" diyen Erdoğan Özyalçın, TBMM başkanlığına verdiği önergede, "Ankara'da 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardında güvenlik güçleri ve istihbaratın ihmali olduğunu gösteren bir belge ortaya çıkmıştır. Fox TV'nin 21.10.2015 tarihindeki ana haberinde yayınlanan belgeye göre saldırıdan meşum olaydan 22 gün önce istihbarat teşkilatı ve emniyet birimlerinin IŞİD'in Suriye'deki eğitim kampında özel bir grup hazırladığı büyük bir eylem yapacağı bilgisine sahip olduğu belirtilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan 17.09.2015 tarihinde tüm illerin emniyet müdürlüklerine gönderildiği belirtilen belgede, birden fazla canlı bombanın büyük bir mitingde veya kalabalık bir ortamda patlatılacağı bilgisi de yer almaktadır." hatırlatmasını yaptı.

CHP'li Erdoğan Özyalçın bu çerçevede Başbakan Davutoğlu'na şunları yöneltti:

"Haberde sözü edilen içerikte bir belge Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış ve illerin emniyet müdürlüklerine veya ilgili birimlere gönderilmiş midir?

Hükümetinizin İçişleri Bakanı acı olay ile ilgili istihbarat ve güvenlik zafiyeti olmadığını iddia etmiş ise de sözü edilen belge zafiyeti açık olarak ortaya koymaya yeterli değil midir? Söz konusu belge ışığında güvenlik zafiyeti/ihmali var mıdır?

Güvenlik zafiyeti yoksa Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü neden görevlerinden alınmıştır? Bu kişilerin görevden alınmasının nedeni ihmal midir? Zafiyet yok ise kasıt mı vardır?

Sözü edilen olayla ilgili önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle hakkında soruşturma açılan kamu görevlisi bulunmakta mıdır? Bulunuyor ise bu kişiler kimlerdir? Soruşturmaların sonucu ne olmuştur?

Kısa adı GES olan Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'nın MİT'e devrinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere terör olaylarında hayatını kaybeden sivil vatandaş ve kamu görevlisinin sayısı kaçtır?

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda 2005 ile 2015 yılları arasında görevden uzaklaştırılan personel sayısı yıllar itibariyle kaçtır? Sözü edilen personel hangi nedenlerle görevden alınmışlardır?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özyalçın, Davutoğlu'na Fox TV'de yayınlanan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER