Türk vatandaşına ırkçı saldırının failine 4 ay hapis cezası


İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz ay bir belediye otobüsünd Türk vatandaşına ırkçı ve İslamofobik saldırıda bulunan 25 yaşındaki Kashif Samuels, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı kuzey bölgesinde hizmet veren belediye otobüsünde, bir Türk vatandaşına ırkçı ve İslamofobik saldırıda bulunan Kashif Samuel (25), kamu düzenini bozmak suçlamasıyla mahkeme tarafından 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Highbury Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davada sanık avukatı, müvekkilinin ailesiyle sorunlar yaşadığı bir dönemde, öfke kontrolünü sağlayamadığı için böyle bir olayın yaşanmasına neden olduğunu açıkladığı öğrenildi. Kashif Samuels'in böyle bir davranışta bulunduğu için özür dilediği bildirildi.

Türk vatandaşına yapılan saldırı, otobüste bulunan bir kişinin cep telefonuna kaydettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşması sonucu ortaya çıkmıştı. Söz konusu videoda, bir kişinin, Türk vatandaşının Müslüman kimliğine hakaret ettiği görüntülenmişti. Görüntülerde ayrıca saldırganın, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ya da hastaların kolay yürüyebilmelerini sağlayan yürüteci ise otobüsten dışarı fırlattığı kaydedilmişti. Yetkililer ise olayın hemen ardından ırkçı saldırganın kimliğini tespit etmiş, gereken cezai yaptırımın uygulanması için mahkemeye sevk etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Türk vatandaşına ırkçı saldırının failine 4 ay... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER