Çipras, Ege adalarının yerel yönetcilerini kabul etti


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yoğun mülteci akının olduğu Ege adalarının yerel yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıya, Güney ve Kuzey Ege eyalet başkanları, Midilli, Sisam (Samos), İstanköy (Kos), Leros (İleriye) ve Sakız (Hios) adalarının belediye başkanları ile ada metropolitleri katıldı.

Yunan Başbakan Aleksis Çipras, Türkiye'den Yunanistan'a deniz yoluyla geçen mültecilerin ilk varış noktası olan Ege adalarının yerel yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Mülteci sorununa daha etkin çözüm bulunması konusunda eylem planının ele alındığı toplantıya, Atina Başpiskoposu İeronimos, İçişleri Bakanı Panayotis Kurublis, Devlet Bakanı Alekos Plamburaris ve Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili de katıldı.

"Gücümüzü aşan bir problem ile karşı karşıyayız. İnsanı merkeze alarak güçlerimizi birleştirmeliyiz." diyen Çipras, "Hem Avrupa hem de ulusal ölçekte çözümler aramalıyız. Çünkü hiçbir toplum yalnız başına bu sorun ile mücadele edemez." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Atina Başpiskoposu İeronimos'a dikkat çeken Yunan Başbakan, "Sorunun insani boyutu da var. Devlet ve Kilise'nin güçlerini birleştirmesi tek yoldur." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çipras, Ege adalarının yerel yönetcilerini kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER