İzmir'de unutulmaz Türkçe gecesi- Foto

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları finalinin ardından İzmir'e gelen 23 ülkeden 175 öğrenci, İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

İzmir'de unutulmaz Türkçe gecesi- Foto

Olimpiyat coşkusunu Anadolu'ya taşıyan çocukların durağı bu kez İzmir oldu. İzmir Genç İşadamları Derneği'nin (İGİD) organizasyonunda Halkapınar Spor Salonu'nda İzmirlilerin karşısına çıkan 23 ülkeden 175 öğrenci, İzmirlilere muhteşem bir gece yaşattı. Kardeşlik ve barışın sembolü olan sevgi çocukları, sahnede gösterdikleri performansla spor salonunu dolduran ve salon dışına taşan yaklaşık 20 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı.

OLİMPİYAT ÇOCUKLARI İZMİRLİLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ -İZMİR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ANTALYA'DAKİ MUHTEŞEM GECENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

SEVGİ DİLİNE STADYUM YETMEDİ- KAYSERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Geceye İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, eski Bakan Işılay Saygın, İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar gibi isimler katıldı. Kemal Gülen ve 6. Türkçe Olimpiyatları şarkı yarışması 2.'si Suman Kurbanova'nın sunuculuğunu yaptığı program, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen 5 yaşındaki Eunice Zumbu ile 4 yaşındaki kardeşi Lois'in İstiklal Marşı'nı ezbere okumasıyla başladı. Ardından 115 ülkeden Türkiye'ye gelen sevgi çocukları ellerinde ülke ve Türk bayraklarıyla binlerce kişiyi selamlayarak, salona girdi. Ev sahibi olarak konuşan İzmir Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Timuroğlu, yaşanan tablonun Türk insanın fedakarlığının emeği olduğunu söyledi. Timuroğlu, tarihi öneme sahip olimpiyatların düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da, Türk okullarında yetişen öğrencilerin Türkiye'nin fahri elçileri olarak ülkelerarası ilişkilere katkı sağlayacağını söyledi. Vali Kıraç, "Bu öğrencileri dünyanın çeşitli ölkelerinde yetiştiren, kültürümüzü öğreten, öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum. Bu çocuklara bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da ev sahipliği yapmaktan gurur duyucağız." dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, Atatürk posterinin Türk bayrağının olduğu her yerde olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Öğrencilerin gösteriyle oldukça neşeli geçen gecede hüzünlü dakikalar da yaşandı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Türkmenistan'da boğulmak üzere olan öğrencisini kurturmak isterken hayatını kaybeden öğretmen Orhan Şen'in anısına, babası Sadullah ve annesi Fikriye Şen'e plaket verdi. Şehit öğretmen Şen'in anne ve babası gözyaşlarına hakim olamadı. 7. Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir durağı muhteşem veda töreniyle son buldu. (CİHAN)
<< Önceki Haber İzmir'de unutulmaz Türkçe gecesi- Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER