Tacik öğrenciden duygu dolu mektup!

Bu yıl 11.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, geride unutulmayacak hatıralarla birlikte farklı ülkelerden dünya çocukları arasında dostluk köprüleri de kurdu.

Tacik öğrenciden duygu dolu mektup!

Tacikistan'daki 'Duşanbe Müşterek Tacik Türk Hacı Kemal Lisesi' öğrencisi Zebuniso Asrorova, yaşadığı güzellikleri yazdığı mektuba sığdırdı. Mektubunda rüya gibi güzel günler geçirdiğini belirten Asrorova, 'Türkçe olimpiyatlarında dünya barış, kardeşlik ve dostluk köprülerinin kurulduğunu' söyledi.

İşte Tacikli öğrencinin yazdığı 'Rüya gibi' başlıklı o mektup!

      "Bu yilki tatilim hayatımda unutamayacağım bir tatil oldu. Çünkü daha okul bitmeden, hayalime bile getirmediğim Türkçe olimpiyatlarına katılma şansı doğdu. Uçağa  bindiğimizde hala inanamıyordum. Acaba rüyada mıyım? Gerçekten olimpiyata mı gidiyorum? şeklinde sorular soruyordum kendime. Mutluluktan  eteklerim zil çalıyordu. 

      Türkiye’ye indiğimizde  farklı farklı guruplara ayrıldık. Benim ilk tanıştığım yabancı arkadaşlarım Mozambik’ten gelmişlerdi. Bangladeş’ten, Endonezya’dan, Tataristan’dan ve bunlar gibi 15  farklı ülkeden dostluk köprüleri kurduk aramızda. İki hafta Süleyman Şah üniversitesi’nde ders çalıştık. Türkiye’nin  en ünlü sunucuları ders verdiler bize. Doğum günümü de Türkiye’de kutladık. 15 farklı ülkeden arkadaşlarım 15 farklı dilde tebrik etiler beni. Adeta rüyada gibiydim.O gün benim hayatımdaki en güzel günümdü.

    Bir gün sunuculuk için gelen arkadaşlarla piknik yaptık ve büyük adaya gittik. Ben orada ilk kez bisiklete binmeyi başardım. Sabahtan akşama kadar çok güzel vakit geçirdik.
    Derslerimiz bittiğinde turne gezilerine çıktık. İlk olarak Antalya’dan başladık ve 10 şehri gezdik. Antalya,Isparta, Denizli, Bodrum, Uşak, Eskişehir, Kütahya, Balıkesır ve son olarak da şehitler diyarı Çanakkale’ye gittik. 

Ben özellikle Aydın’a gittiğimizde çok mutluluk duydum. Çünkü sevgili Hacı Ata’nın şehrini gördüm. Ayrıca orada Adnan Menderes üniversitesi’ne gittiğimizde Sezai Karakoç’un “Ey sevgili” şiirini okuduğumda oranın rektörü çok duygulanmış ve hocana benim adımdan teşekkür etmeyi unutma demişti.

    Denizli’ye gittiğimizde ise ayrı bir sürprizle karşılaştım. En sevdiğim öğretmenlerimden biri olan Erhan Hoca’nın Anne ve Baba’sıyla bir sofraya oturup muhabbet ettik, fotoğraflar çektik.

    Son konserimiz Çanakkale’de oldu. O gece bizim gurubumuzun sunucusu Ertem Bey ağlayarak sunum yaptı ve bizimle ayrılmak istemediğini söyledi. Stadyumdaki herkes onun sözlerinden çok etkilenmişti.

    Ben şimdi daha iyi anladımki Türkçe olimpiyatları sadece olimpiyat değilmiş. Türkçe olimpiyatlarında dünya barış, kardeşlik ve dostluk  köprüleri kuruluyormuş. Ben bu yıl Türkiye’ye gidip dünyayı  gördüm. Çünkü arkadaşlarım kendi ülkelerini tanıttığında ben de onlarla beraber gezdim. Ben o zaman dil öğrenmenin ne kadar önemli ve faydalı olduğunu iyice anladım. Artık her zaman tanıştığım arkadaşlarımla yine görüşmek arzusuyla yaşıyorum.

Bana rüya gibi bir yaz tatili yaşatan öğretmenlerime, büyüklerime ve bu organizasyonda emeği geçen herkeslere çok teşekkür ediyorum. Sizleri ömrüm boyunca unutmayacağım."

Zebuniso Asrorova
Duşanbe Müşterek Tacik Türk Hacı Kemal Lisesi
10a sınıfı öğrencisi

<< Önceki Haber Tacik öğrenciden duygu dolu mektup! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER