Bilic(ten yenilgi ve Sezer açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, antrenman sonrası basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

Bilic(ten yenilgi ve Sezer açıklaması

Hırvat teknik adam, ilk olarak Medical Park Antalyaspor maçında alınan 2-0'lık mağlubiyeti değerlendirdi. Bilic şunları söyledi:


"Galatasaray maçını bir tarafa ayırmak gerekiyor. Galatasaray maçı bir derbiydi ve büyük bir maçtı. İyi bir takıma karşı oynadık. Maçın ilk yarısında çok iyi oynadık, ancak ikinci yarıda çok basit hatalar yaptık. Rakibimize 2 golü hediye ettik ve maçı kaybettik. Ancak Medical Park Antalyaspor maçındaki performansımızdan kesinlikle memnun değilim. Yetersiz şekilde oynadık. İlk beş maçtaki performansın uzağında kaldık. Oyuncuların psikolojik ve fiziksel olarak mutlaka yüzde yüzde olmaları gerekiyor. Oyunun her alanında hep birlikte hareket etmemiz lazım. Tekrar kazanmaya başlamak için ihtiyacımız olan bu."

Bilic, cezası nedeniyle Medical Park Antalyaspor maçını tribünden izlemesini ise şu şekilde değerlendirdi:

"Medical Park Antalyaspor maçı benim için garipti. Hiç alışık olmadığım yerden izledim ve kariyerimde ilk defa böyle bir ceza aldım. Ceza ile ilgili o gün ne söylediysem bugün de aynısını söylüyorum. Yanlış bir şey yapmadığımı savunmamda da söyledim, ama ceza verildi. Artık yapabilecek bir şey yok. Ceza meselesi medyaya oldukça fazla malzeme oldu. Yedek kulübesinde bulunmamamın olumsuz etki yaratacağını düşünmüyorum. Ceza meselesini dönüp dolaşıp konuşmak istemiyorum. Zaten kulübede bulunmayışımın oyuncularda çok etki yaratmaması gerekiyor."

Hırvat teknik adam, takımının iyi olmasına rağmen olgun olmadığı yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Sezona çok iyi başladıktan sonra bütün kamuoyu bizden bahsetmeye başladı. O gün bulunduğumuzdan yüksek noktada gösterildik. İki maç üst üste maç kaybettikten sonra bulunduğumuzdan daha aşağıda gösteriliyoruz. Ayaklarımız her zaman yere sağlam basmalı. Ne dört maç üst üste kazandık diye gereğinden fazla olgun takım olduk, ne de iki maç kaybettikten sonra deneyimsiz bir takım haline geldik. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Denge noktası sağlayıp çalışarak yeniden kazanmalıyız."

Takımın 11 kişilik kadrodan ibaret olmadığını anlatan Bilic, "İyi bir kadromuz var. 16-17 kişilik çekirdek kadro oluşturmak, tamamına şans vermek amacındayız. İki maç kaybettik diye telaşa kapılıp 'şu oyuncu kötü' deyip değiştirmeyeceğiz. Bazı değişiklikler olabilir. Ama bazı oyuncularla devam etmemiz mümkün. Kazanan kadroda bu oyuncular vardı. İşler iyi giderken de bazı rotasyonlar yapmamız mümkün" ifadelerini kullandı.

A2 Ligi'nde Kardemir Karabükspor karşısında iki gol atan Sezer Öztürk ile ilgili soruyu ise Bilic, şu şekilde yanıtladı:

"Sezer diğer oyuncularla aynı. Bu takımda forma giyip giymeyeceği hem onun hem takım arkadaşlarının performansına bağlı. Ayrıca aynı pozisyonda oynayan arkadaşlarının performansı da önemli. Dünkü maçı ben de izledim. Her şeyden önce ipler onun elinde. A2'de ve antrenmanda ortaya koyduğu performans durumunu belirleyecek."
<< Önceki Haber Bilic(ten yenilgi ve Sezer açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER