Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlanıyor

samanyoluhaber.com

Bugün Cumhuriyetin ilanının 93. yıldönümü... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'e gelişinde Aslanlı Yol'un başında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından karşılandı.

Daha sonra Erdoğan başkanlığındaki, aralarında TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının da bulunduğu heyet Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.


AKM'de tören yapılmayacak

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve geliştirildiği, milli iradenin temsil edildiği Birinci Meclis ve TBMM olacak.

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü etkinlikleri için düzenlenecek geçit töreni TBMM ile Birinci Meclis arasında yapılacak. Birinci Meclis'in önünde, Mehteran Birliği, 16 Türk Devletinin bayraklarının da yer alacağı alanda konser verirken, asker, polis, gazi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar TBMM'den Birinci Meclis'e yürüyecek.
<< Önceki Haber Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER