Türkiye'nin en büyük gölü üzerinde halaylı Nevruz kutlaması


Bitlisliler, baharın gelişinin müjdecisi olan Nevruz Bayramı'nı Türkiye'nin en büyük gölü olan Vangölü üzerinde halay çekerek kutladı.

Nevruz Bayramı dolayısıyla Bitlis Valiliği'nce Tatvan ilçesinde, Van Gölü'nde feribot turu düzenlendi. Kutlama programı kapsamında feribotla göl üzerinde tur atan Bitlisler, şarkılar eşliğinde halay çekip, dilek fenerleri uçurdu. Yaklaşık iki saat devam eden etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, ayrıca kavurma ve pilav ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bütün Bitlislilerin Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, Nevruz'un bütün Asya'nın ortak kültürü olduğunu söyledi.

Nevruz'un, Türk ve Arap dünyasının, İran, Azerbaycan, Afganistan, Tacikistan, Kazakistan ve Türkmenistan gibi devletlerde halk tabanında kutlanan ve devlet töreni halinde ciddiye alınan çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Çınar, "Nevruz, bir yenilenmenin baharla bir bereket, emek, toprakla haşır neşir olma ve yeniden diriliş gibi birçok anlamları vardır. Nevruz, dualarla, sportif etkinliklerinin, at yarışlarının, ata sporlardan güreşin en çok yapıldığı etkinlik biçimidir." diye konuştu.

Nevruz'u, Bitlis merkezde Ulu Cami Meydanı'nda halkla kutlamayı planladıklarını ancak terör olaylarından dolayı gemide kutlamaya karar verdiklerini dile getiren Çınar, şöyle konuştu: "Kutlamayı bütün ticaret ve sanayi odaları, esnaf örgütlerimiz ile sivil toplum kuruluşlarıyla müşterek yapacaktık. Ancak bütün bereketi ve üretimi öldüren, huzur ile yatırımcıyı kaçıran, insanların ve dünyanın başına bela olan terörün son vahim eylemlerinden sonra, şehir merkezinde hem eğlence boyutu hem de başka etkinlikleri iptal ettik. Bundan dolayı bu gemimizde sporcularımız, öğrencilerimiz, gençlerimiz, halkımız ve halk temsilcilerimizle bir araya geldik."

Düzenlenen feribot turuna İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin en büyük gölü üzerinde halaylı Nevruz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER