Türkiye'nin ilaç ihracatı 2010-2015 döneminde yüzde 53 arttı


İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Başkanı Nezih Barut, ilaç endüstrisi alanında Türkiye ihracatının geliştiğini vurguladı. Barut, "2010-2015 döneminde yüzde 53,4 artarak Türkiye toplam ihracatından iki kat daha fazla büyüme gösteren ilaç ihracatımız, ülkemizin cari açığının azalmasına önemli katkı sağlamıştır." dedi.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Başkanı Nezih Barut, ilaç endüstrisinin gelişmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerli üretimin desteklenmesine yönelik kamu politikalarının hayata geçirilmeye başlanmasıyla; hem yurt içindeki üretim kapasitesine hem de sektördeki istihdama önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Barut, "Geçtiğimiz yıllardan bu yana sektörümüzü dar boğaza sürükleyen uygulamaların son dönemde aşamalı olarak iyileştirilmesine yönelik adımlar, hiç şüphe yok ki ülkemizin daha güçlü bir ilaç üreticisi ve ihracatçı olmasının önünü açacaktır." diye kaydetti.

Türkiye'nin dünyanın önde gelen ilaç üreticilerinden ve ihracatçılarından birisi olmak yolunda yoğun çaba gösterdiğine dikkat çeken Barut, "Bugün aralarında, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği üyelerinin de yer aldığı 160 ülkeye ürün satan Türkiye ilaç endüstrisinin ihracatı son 5 senede önemli bir artış göstermiştir. 2010-2015 döneminde yüzde 53,4 artarak Türkiye toplam ihracatından iki kat daha fazla büyüme gösteren ilaç ihracatımız, ülkemizin cari açığının azalmasına önemli katkı sağlamıştır." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin ilaç ihracatı 2010-2015 döneminde yüzde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER