Türkiye'nin, yargıya güven endeksinde yüzde 30'larda olmasının sebebi nedir?


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın, "Türkiye'de yargıya olan güven ve yargıdan memnuniyet konularında olumsuz bir noktada olunduğu" ifadelerinin basına yansıdığını hatırlatan Tanrıkulu, "Yargıdan memnuniyetin işin doğası gereği yüzde yüz olamayacağını savunan Adalet Bakanı, Türkiye olarak hem yargıdan memnuniyette hem de yargıya güvende olumsuz noktada olduğumuzu ifade etmek isterim. Bütün amacımız, bu olumsuzluğu 'olumlu' noktaya çevirmek demiştir. Türkiye'nin yargıya güven endeksinde yüzde 30'larda olduğunun hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı, güven ile memnuniyetin farklı şeyler olduğunu ancak her iki kıstasta da 'olumsuz bir noktada olduğumuzu ifade etmiştir." dedi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Türkiye'nin, yargıya güven endeksinde yüzde 30'larda olmasının sebepleri nelerdir? Türkiye'de yargıya güvenin azalmasının temel sebepleri nelerdir? Son 12 yılda Türkiye'de yargıya olan güven ve yargıdan memnuniyet konularında olumsuz bir noktada olunmasında sorumlular kim ya da kimlerdir?

Yargıya güvenin artırılması için alınan tedbirler var mıdır? Varsa, nelerdir? 2002-2016 yılları arasında yıllara göre Türkiye'de yargıya güven endeksi kaçtır? Türkiye'de yargıya olan güven ve yargıdan memnuniyet konularındaki olumsuzluk "olumlu noktaya" nasıl çevrilecektir?"
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin, yargıya güven endeksinde yüzde 30'larda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER