Türkiye'deki elçiliklerini kapatma kararı aldılar

Tayland, önceki gün İstanbul'daki fahri konsolosluk binasına saldırının ardından elçiliklerini geçici olarak kapatma kararı aldı.

Türkiye'deki elçiliklerini kapatma kararı aldılar

AFP'nin haberine göre Ankara'daki Tayland Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Fahri Konsolosluk cuma günü geçici olarak kapatıldı.

Doğu Türkistan Maarif Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik bir grup, Tayland’da bekletilen Doğu Türkistanlının Çin’e iade edileceği gerekçesiyle, Zincirlikuyu’daki Tayland Krallığı Başkonsolosluğu binasına saldırmıştı. Önceki akşam yaşanan saldırıda fahri konsolosluk binasının kapısını ve camlarını kırarak içeriye giren eylemciler, içerideki klasör ve evrakları sokağa dökmüştü.Hürriyet Tayland Başkonsolosluğu'ndan o iddialarla ilgili açıklama

Tayland Krallığı Ankara başkonsolosluğu bugün yaptığı basın bildirisi ile Türk basınında yer alan ‘Tayland Krallığı Başkonsolosluğu kapatıldı’ iddialarını kısmen yalanladı.Yapılan bildiride başkonsolosluğun hala aktif şekilde hizmette olduğu belirtilirken, sadece vize ve konsolosluk bölümünün 8 Temmuz itibariyle ziyaretçilerin güvenliği açısından geçici olarak kapatıldığının altını çizdi.

Protestonun gerçekleştiği süre haricinde Tayland başkonsolosluğu ve etrafının gayet sakin ve her zamanki seyrinde olduğu bilgisi de verildi. Ayrıca başkonsolosluk “güvenliğin sağlanması ve korunmasında hızlı ve uygun aksiyon alan güvenlik güçlerine ve konuyla ilgilenen diğer Türk hükümeti görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız” diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdi.
<< Önceki Haber Türkiye'deki elçiliklerini kapatma kararı aldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER