Türkmenistan'da 2015 sanat ödülleri dağıtıldı


Türkmenistan'da 2015 yılı sanat ödülleri dağıtıldı. Hazar Denizi'nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde düzenlenen törende, kültür ve sanat çalışanları ödüllerini aldı. Törene katılan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkesinde sanat alanında başarılı olan herkesi, her sene ödüllendirdiklerini ve bundan sonra da bu geleneği sürdüreceklerini kaydetti. Kültürün insan yaşamında önemli bir yer edindiğini söyleyen Berdimuhamedov, Türkmenistan ile dünya ülkeleri arasındaki kültürel bağların çeşitli kültür etkinlikleri ile daha da pekiştiğini ifade etti.

AFGANİSTANLI ÇOCUK KOROSUNA BÜYÜK JEST

Törende, Türkmenistan ile kültürel münasebetlerin gelişmesine önemli katkıları bulunan yabancı sanatçılar da ödüllerini aldı. Afganistan Çocuk Korosu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un elinden 3 bin dolarlık para ödülünü aldı. Afganistan'ın Ulusal Müzik Enstitüsü Çocuk Korosu yetkilisi Sarmast Ahmed Naser törende yaptığı konuşmada, Türkmenistan tarafından önemli bir ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca, Kırgızistanlı sanatçı Nurayım Azıkbayeva da altın bir zincir ve bin dolar para ödülü takdim edildi.

Ödül töreninden sonra Türkmen ve yabancı sanatçılar konser verdi. Kırgızistanlı sanatçı Nurayım Azıkbayeva'nın seslendirdiği, sazı ve sözleri Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a ait olan Türkmen şarkısı büyük alkış aldı. Tören havai fişek gösterisi ile son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan'da 2015 sanat ödülleri dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER