Türkmenistan doğalgazı, Hindistan yolunda


Türkmenistan doğalgazını Afganistan üzerinden Güney Asya'nın 2 devi Pakistan ve Hindistan'a ulaştıracak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattının temeli, 13 Aralık'ta atılacak. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, dün telefon ile görüştüğü Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'yi sözkonusu projenin temel atma törenine davet etti.

Toplam doğalgaz taşıma kapasitesi 33 milyar metreküp olan ve bin 800 kilometre uzunluğundaki projenin önde gelen yatırımcılarından Türkmenistan'ın Türkmengaz kurumu olacak.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Afgan lider Gani'ye bundan sonra da Afganistan'ın kalkınması yönünde uluslararası toplumun çalışmalarında yer alarak, her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını iletti.
Afgan lider Gani, hem bölge hem de Afganistan için büyük önem taşıyan projenin temel atma törenine katılmak istediğini kaydetti.
Liderler, ülkelerin ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel konuları değerlendirdi. Ayrıca, TAPİ projesi ile Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu projesi ele alındı.
Telefon görüşmesi Afgan tarafının girişimiyle gerçekleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan doğalgazı, Hindistan yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER