Tutuklu eski AK Parti Milletvekili İlhan İşbilen'i Bakan Yılmaz'a sordu


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a tutuklu eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen hakkında sorular sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Bakan Yılmaz'a "Sayın Bakanım, sizinle birlikte aynı sıralarda oturan ve belki sizler tarafından da seçilmesine katkısı bulunan İlhan İşbilen, sizin milletvekilinizdi." diyen Tanal, şöyle devam etti: "Sizin milletvekilliği döneminizde anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, hükûmeti ortadan kaldırmaya yönelik şu anda Ankara Cezaevinde tutuklu. Acaba bundan sonra AKP'den istifa edecek olan milletvekilleri veya AKP aleyhine gerçekleri bildikleri hâlde vicdanlarıyla hareket edecek olan insanlar baskı ve yıldırma politikası nedeniyle mi tutuklandı? İkincisi: Şu anda çok daha vahimi Kazım Avcı. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Kaynakları Başkanlığında Müşavir. Aynı şekilde, sizin hükûmet döneminde Meclis'e alındı, şu anda Meclis'in personeli ve şu anda Ankara Cezaevinde tutuklu. Terör örgütünden dolayı tutuklu. Yine, bunu işe alan, başka kurumdan getiren içinizdeki bakana da teröre yardım ve yataklıktan dolayı işlem yapacak mısınız?"

Mahmut Tanal'ın İlhan İşbilen hakkındaki bu sorularına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın herhangi bir cevap vermemesi dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, daha önce de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergesinde "İlhan İşbilen AKP'den istifa etmemiş olsaydı hakkında bu soruşturma başlatılacak mıydı? Bu soruşturma AKP'nin milletvekillerine istifa etmemesi için bir gözdağı mıdır? Gözdağı değil ise bu soruşturma neden İlhan İşbilen AKP'de görev yaptığı sırada değil de istifa ettikten sonra başlatılmıştır? 2013 yılında görevde bulunan bakanlardan kimler Fethullah Gülen ile görüşmüştür? 2013 yılında Fethullah Gülen ile görüşen bakanlar hakkında da İlhan İşbilen hakkında başlatılan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar kapsamında soruşturma başlatılacak mıdır?" sorularını yöneltmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Tutuklu eski AK Parti Milletvekili İlhan İşbilen'i Bakan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER