Tuzlanmayan yollar ve sürücü ihmalleri trafiği altüst etti


İstanbul'da hava sıcaklıklarının aniden düşmesi buzlanmaya neden oldu. Silivri'de rampalarda meydana gelen buzlanma nedeniyle trafik adım adım ilerledi. Oto yollardaki araçlar öğle saatlerinden, gecenin ilerleyen saatlerine kadar şehir içine giremedi. Yolların tuzlanmaması ve sürücülerin önlem almayarak ihmalkar davranması trafiği altüst etti.

Belediye ve Valilik uyarılarını dikkate almayan özel araçların kış lastiği ve zincir takmamasına bir de sürücü hataları eklenince İstanbul'un birçok ilçesinde buzlanma ile birlikte trafikte aksamalar yaşandı. TIR, ambulans ve çekicilerin dahi kayarak yoldan çıkması ihmali gözler önüne serdi. Selimpaşa ve Büyükçekmece rampaları ağır kış şartları, buzlama ve fırtına etkisiyle trafiğe kapanan ilk güzergahlar arasında yer alırken yollardaki eksik çalışmalar mağduriyeti katladı. Uluslararası yollar arasında olan E-5 karayolunda belediye ekiplerinin eksik müdahalesi sürücüler ve yolda kalan vatandaşların tepkisini çekti.

"YOLLAR SAHİPSİZ KALDI"

Büyük araç şoförü Ali Oduncu Silivri'den Büyükçekmece - Beylikdüzü sapağına 4 saatte gelemediklerini söyledi. Oduncu, "Kış şartlarına hazır olmayan yetkililer gelip çilemizi görsün. Acemi şoförleri ve tır kamyon gibi uzun araçları kontrol edecek ekip bile yok buralarda. Yollar sahipsiz kaldı." dedi.

Avcılar- Beylikdüzü- Edirne istikametinde de gece saatlerinde araç sahipleri zor anlar yaşadı. Trafik adeta adım adım ilerledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tuzlanmayan yollar ve sürücü ihmalleri trafiği altüst etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER