Uçak kazasında ölen yolcuların tamamına yakını Rusya vatandaşı


Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden havalanan ve Sina Yarımadası'na düşen Rus Kolavia Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağının enkazına ulaşıldı. Uçakta bulunan 7 kişilik mürettebatla birlikte tamamına yakını Rusya vatandaşı 224 kişiden kurtulan olmadı. Uçakta 17 çocuğun bulunduğu bildirildi. Rusya Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ölenlerin hepsinin Rusya vatandaşı olduğu ifade edildi. Mısır hükümeti ise ölen yolculardan 3 kişinin Ukrayna vatandaşı olduğunu duyurdu.
Ölenler arasında Pskov Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandr Kopılev ve eşinin de bulunduğu iddia ediliyor.
Bölgeye gelen Mısır arama kurtarma ekibi uçağın enkazından yüzden fazla cesedi çıkarttı. Olay yerinde uçağın 2 kara kutusunun bulunduğu ifade edildi. Rus basınına göre uçak ikiye parçalandı.

PİLOTLAR ACİL İNİŞ YAPMAK İSTEDİ

Mısır güvenlik güçlerine göre, kaza teknik arızadan dolayı meydana geldi. TASS ajansına konuşan haber kaynaklarının iddiasına göre, uçak havalandıktan sonra pilotlar Mısırlı yetkililer ile temasa geçerek bazı teknik arızalar gerekçeyle Kahire Havaalanı'na acil iniş yapmak istediğini bildirdi.

UÇAK 18 YAŞINDA

Düşen Airbus A321 tipi uçağın 1997 yılında üretildiği ve ilk uçuşunu 1997 yılında yaptığı belirtildi. ILFC finansal kiralama şirketine ait olan uçak, 2003 yılında Onur Havayolları tarafından kiralandı ve 2012 yılına kadar uçtu. Daha sonra 663 imalat numarasına sahip uçak Kolavia tarafından kiralandı. Rus basınının iddiasına göre, pilotlar daha önce uçakta teknik sorunlar olduğunu iletmişti.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararı üzerine 1 Kasım ülkede ulusal yas günü ilan edildi. Putin, kazayla ilgili devlet komisyonunun oluşturulmasını istedi. Kazayla ilgili Rusya Başsavcılığı soruşturma başlattı. Rusya mercileri kazanın nedenleri ile ilgili henüz açıklama yapmadı.
Rusya Tur Operatörleri Birliği, ölen yolcuların listesini yayınladı. CİHAN
<< Önceki Haber Uçak kazasında ölen yolcuların tamamına yakını Rusya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER