Üçüncü havalimanı inşaatında mali sıkıntılar yaşanıyor

Bloomberg tarafından yapılan haberde, İstanbul'un yeni havalimanında henüz açılmadan mali sıkıntı yaşandığı bildiriliyor.

SHABER3.COM

Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun hükümetten 1 milyar avro kiranın 2 yıl ötelenmesini istediği iddiası gündeme gelmişti.

Bloomberg'in haberine göre, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, televizyonda yaptığı açıklamada bu iddiayı doğrulayarak hükümetin erteleme isteğini değerlendirdiğini belirtti. Arslan, 3. Havalimanında konsorsiyumda bulunan firmaların kira bedeline ilişkin öteleme taleplerine için, “Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok. Biz kamu tarafı olarak bu kadar büyük bir projenin sağlıklı işlemesinin de sorumlusuyuz” dedi.

Yeni havalimanının yaşadığı mali sıkıntıları aktaran haberde, havalimanını inşa eden konsorsiyumun "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın sayılan" şirketlerden oluştuğu bildiriliyor.

Haberde diğer Türk şirketlerinin de mali sorunlar yaşamakta olduğu aktarılarak, Ülker'in borç yeniden yapılandırma talebi hatırlatılıyor.

Bloomberg, bankacılık dışı özel sektör dış borcunun GSYH'ye oranının yüzde 40'a ulaştığı söylenirken, mali sorunların yanı sıra havalimanının zemininin inşaata uygun olmaması gibi sorunlar olduğu aktarılıyor.
ÖNE ÇIKAN HABERLER