Uğur Gürses: Denizlili dev firma mali koşullar sebebiyle iflas...

Uğur Gürses: Denizlili dev firma mali koşullar sebebiyle iflas...

...
Hazırlığı yapıldığı söylenen 'dereceleme alma zorunluluğu', 'banka garantisi' gibi 'zorla güzellik' sağlama çabası, tersine sonuçlar verir, bu pazarın 'kapısına' kilit vurur.

İstanbul’u finans merkezi yapma iddiası, bir inşaat projesi olarak ciddiye alındığı için o kısmı başarılı oldu. Gerisi emekleme halinde.

Bugün itibariyle; Türkiye’de ihraç edilen özel sektör tahvillerinin hacmi 45 milyar TL. Bunun 25 milyarını bankalar, 11.7 milyarını leasing ve faktöring şirketleri, 8 milyarını ise diğer şirketler ihraç etti.

100 milyon TL’lik tahvil ihracı olan Denizlili bir firma (Aynes Gıda), içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle 26 Ocak’ta iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvuruyor ve tedbir kararı alınıyor. Şirketten asıl bankalar alacaklı. Bir de nitelikli yatırımcılara yapılan ihraçtan tahvil borcu var.

İflas erteleme, mali durumu bozulan anonim ve limited şirket olarak kurulan sermaye şirketleri ile kooperatiflerin, iflas masasına oturmadan önceki bir durak; ‘borca batık’ şirketler için, alacaklıların hücumuna karşı bir yasal ‘koruma kalkanı’ temelde.

Amaç, şirket faaliyetlerine devam edebilsin, borçlarını ödesin ve düze çıkabilsin.

Şirket 2 Şubat’ta, tahvillerin vadesi gelen faizlerini ödeyemeyeceğini açıklıyor.
...
<< Önceki Haber Uğur Gürses: Denizlili dev firma mali koşullar sebebiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER