Uludağ Üniversitesi'nde formasyon imkanı


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle mezuniyet aşamasında olan veya mezun olan öğrencilere yönelik Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açma kararı aldı.

Üniversitesi senatosu tarafından oy birliğiyle alınan formasyon eğitimine 2 bin 500 kişi katılacak. Eğitimden yüzde 75 oranında Uludağ Üniversitesi mezunları ya da son sınıf öğrencileri, yüzde 25 oranında da başka üniversite mezunları veya son sınıf öğrencileri yararlanabilecek.

2015-2016 güz dönemi içinde başlaması planlanan programın ilk dönemi 7 hafta, ikinci dönemi ise 14 hafta sürecek. Talebe göre farklılıkların yapılabileceği programda birinci yarıyıl dersleri 2 Ocak 2016, ikinci yarıyıl dersleri ise 5 Mart 2016 tarihlerinde başlayacak. Formasyon başvuruları ise 7-11 Aralık tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu'na yapılacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrenci ve mezunlardan gelen yoğun taleplere kayıtsız kalmadıklarını belirterek, "Bize ulaşan çok yoğun bir talep vardı. Bu talepleri görmezden gelemezdik. Çocuklarımıza belki bir kapı açacak. Öğrencilerin bu programdan yararlanmaları mutlaka kamuda öğretmen olmaları anlamına gelmiyor. Ama yeni yapılan düzenlemeler ile bu arkadaşlarımız devlete atanamasalar bile özel eğitim kurumlarında iş bulabilecekler. Alacakları formasyon eğitimi de bunun önünü açacak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesi'nde formasyon imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER