Göç Tarihi Müzesi'nde 'dünya engelliler günü' fotoğraf sergisi

Göç Tarihi Müzesi'nde 'dünya engelliler günü' fotoğraf sergisi

Bursa Göç Tarihi Müzesi, Bursa Engelliler Federasyonu'nun düzenlediği ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin 'Engelli Olan İnsanlarımız Değil Yapılarımız' temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Türkiye'de 8.5 milyon kişinin engelli olduğunu tahmin edildiğini, engelli bireylerin başkasına ihtiyaç duymadan hayatını devam ettirebilmesinin temel hak olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin geçen ay 'Erişebilir Müzeler' projesini hayata geçirdiğini anlatan Karlık, "Hazırlanan fotoğraf sergisinde, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntılara dikkat çekilmiştir. Büyükşehir belediyesi olarak tüm kesimlere eşit hizmetler götürmeye çalışıyoruz. Bursa'daki engelli bireylerin envanterini çıkarttık, gerekli desteği vermeye devam ediyoruz. Daha yaşanabilir, engelsiz Bursa için hizmet üretiyoruz." dedi.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise, engelliliğin sadece kendisini değil, ailesini, toplumu ve ülkeyi ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti. Yöneticiler olarak her türlü alanda engelli vatandaşlara erişebilirliği sunmaları gerektiğini kaydetti.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında fotoğraf yarışması düzenlediklerini, fiziki engelli vatandaşların yapı ve binalarda yaşadığı sıkıntıları ortaya koymayı ve toplumun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. 383 fotoğraf arasından 20 eserin sergilemeye değer görüldüğünü anlatan Şimşek, "Ülke nüfusunun yüzde 13'ünün engelli vatandaşlardan oluştuğunu düşünürsek insanların karşılaştıkları mimari engellerin yaşamı ne kadar zor hale getirdiğini anlayabiliriz. Her insan için erişebilmenin önemli olduğu çalışma ortaya koydu." diye konuştu.

Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın, görsel çalışmaların mesajı vermek açısından daha etkili olduğunu belirterek programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bursa Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Zenbilci, engellilerin senede bir gün programlarla gündeme gelmeye çalıştığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Özel Bilgiç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aktif Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve eğitmenleri tarafından dans gösterisi yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Göç Tarihi Müzesi'nde 'dünya engelliler günü' fotoğraf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER