OSB Başkanı Nakıboğlu: İş adamlarına baskı uygulamakla bir yere varılmaz


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Rusya'yla yaşanan sıkıntının ihracatı büyük ölçüde etkilemeyeceğini söyledi. Nakıboğlu, "Türk ürünlerine ambargo koyup, iş adamlarına baskı uygulamakla bir yere varılmaz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan
Nakıboğlu, Gaziantepli sanayicilerin Rusya krizi gibi krizlere hazırlıklı olduklarını savundu. Nakıboğlu, "Türkiye ile Rusya arasında son günlerde yaşanan gerilim uzun sürmez. Ayrıca bu olayın İhracatımızı büyük ölçüde etkileyeceğini de düşünmüyorum. Daha önce körfez krizini gördük, 2008-2009 krizlerini yaşadık. Sanayicilerimiz bu tür krizlere alıştı artık. Daha önceki krizlerde Avrupa ve Amerika'ya ürün satamayınca dünyanın diğer ülkelerine ihracat yaptık. Şu anda Gaziantep olarak 177 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz." dedi.

Uçak olayından önce Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin dostane bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Başkan Nakıboğlu, "İki ülke arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişi olsada Türkiye'nin sınır güvenliğinden taviz vermesi hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Türk ürünlerine ambargo koyup, iş adamlarına baskı uygulamakla bir yere varılmaz. Bu olayın kısa süreceği kanaatindeyim." açıklamasını yaptı.

"Türkiye'de yeni bir dönem başladı." diyen Başkan Nakıboğlu, "Yaşanan bu hareketlilik nedeniyle gündem farklı noktalara kaydı. Topyekün kalkınma için çalışma başlatılması gerekiyor. Bunun içinde hükümetin, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyması gereklidir." şeklinde konuştu.

Gaziantep'in dünyanın en rekabetçi şehirlerinden biri olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise "Gaziantep olarak bu olaydan büyük bir şekilde etkileneceğimizi düşünmüyorum. Gaziantep'in dünyanın en rekabetçi 7. şehridir. Bu tür sorunların üstesinden gelebilecek yapıya sahiptir. Sanayicilerimizin her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber OSB Başkanı Nakıboğlu: İş adamlarına baskı uygulamakla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER