Uluslararası Af Örgütü: Türkiye'de gazetecilerin durumu endişe verici


Koza-İpek Grubu'na yapılan polis baskınını değerlendiren Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü), Türkiye'de gazetecilerin durumunun endişe verici olduğunu belirtti.

Uluslararası Af Örgütü Uluslararası Sekreterliği Türkiye Kampanya Yöneticisi Milena Buyum konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'de gazetecilerin mesleklerini yapamadığını ve durumun giderek daha da kötüleştiğini vurguladı. Özgürlükler ve insan hakları ile ilgili reformların olduğu bir dönemden son yıllarda ifade özgürlüğünde kısıtlama, Gezi'de gösteri hakkına engel, polisin aşırı güç kullanımı, sosyal paylaşım sitelerine kısıtlamaların yaşandığı bir döneme girildiği uyarısında bulundu. İnsanların düşüncelerinin adli takip konusu yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yabancı gazetecilerin de hedefte olduğunu belirten Milena Buyum, Türkiye'de durumun endişe verici olduğunu kaydetti. Suruç saldırısından sonra PKK ile çatışmaların yeniden başlamasından sonra da durumun daha da kötüleştiğini belirterek, gazetecilerin alanda görevlerini özgürce yapabilmeleri gerektiğini vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Af Örgütü: Türkiye'de gazetecilerin durumu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER