Uluslararası Basın Enstitüsü: Eleştirel gazeteciliği susturmak için son adım


İpek Medya Grubuna yönelik operasyonlara bir tepki de merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü'nden (IPI) geldi. IPI Hukuk ve İletişim Direktörü Steven M. Ellis tarafından yapılan açıklamada operasyonlar için 'son derece rahatsız edici' ifadesi kullanıldı.

"Operasyonun seçim öncesi geniş bir baskı'nın parçası olmasından endişe ediliyor." başlığıyla duyurulan açıklamada "Bu operasyon, Koza İpek grubuna baskı ile otosansür uygulamasını sağlama çabası olarak görülmektedir." ifadelerine yer verildi. Ellis, "PKK'ya yardımdan tutuklanan gazeteciler ile bu olayı birlikte değerlendirdiğimizde yaşananlar eleştirel gazeteciliği yıldırmak ve susturmak için yapılan geniş bir operasyonun son adımıdır." ifadelerini kullandı.

IPI Direktörü Ellis, "Türkiye'nin sadece anti terör yasalarını acilen reforme etmesi yetmez. Aynı zamanda devlet kurumları özgür bağımsız medyanın demokrasilerdeki rolünü tanımalı ve buna saygı duymalıdır." dedi. "Bugünkü operasyon Twitter fenomeni Fuat Avni'nin geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalif basına yönelik operasyonlar yapılacağına ilişkin paylaşımlarını doğrulamaktadır." diyen Ellis tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Basın Enstitüsü: Eleştirel gazeteciliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER