Uluslararası sendika temsilcileri Ankara katliamında ölenleri andı


Ankara Tren Garı patlamasında hayatını kaybedenlerin 4. ayında uluslararası sendika ve konfederasyon temsilcilerinin katılımıyla tren garı önünde anma töreni düzenlendi. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreter Vekili Jaap Wienen ise yaptığı açıklamada, "Hükümetiniz giderek adeta bir diktatörlüğe dönüşüyor. Terörizm tehdidini bir bahane olarak kullanıyor" dedi.

10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı patlamasında hayatını kaybedilenler için DİSK ve KESK'in daveti üzerine Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonları'nın (ITUC) katılımlarıyla Ankara Tren garı önünde bir anma töreni düzenlendi. Törende patlamanın gerçekleştiği saat olan 10:04'te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından patlamada hayatını kaybedenleri için Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Luca Visenti ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreter vekili Jaap Wienen birer basın açıklaması yaptı.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu olarak patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerinin acılarını paylaştıklarını belirten Luca Visenti, saldırının faillerinin IŞİD ile bağlantılı olduğu bilindiği halde saldırganların tutuklanmadığını savundu. Türkiye'de sivil özgürlükler ve sendikal haklara saygı gösterilmediğini kaydeden Visenti, "Bu durum karşısında Avrupa sendikal hareketinin, uluslararası sendikal hareketin sessiz kalması mümkün değildir. Türkiye'de sendikal haklar, sivil özgürlükler ve basın özgürlüğü tam anlamıyla teminat altına alınıncaya kadar sizinle birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİNİZ GİDEREK BİR DİKTATÖRLÜĞE DÖNÜŞÜYOR

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreter vekili Jaap Wienen ise, "Hükümetiniz giderek adeta bir diktatörlüğe dönüşüyor. Terörizm tehdidini bir bahane olarak kullanıyor. İfade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü, sendikal hakları, toplantı ve gösteri özgürlüklerini kısıtlıyor. Size yönelik baskı gün geçtikçe artıyor ve gelişmeler askeri darbe günlerini hatırlatıyor" diye konuştu.

Basın açıklamalarının ardından patlamanın gerçekleştiği yere karanfiller bırakıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları patlamanın gerçekleştiği yerde Türkçe-Kürtçe ağıtlarla gözyaşı döktü. Düzenlenen törende yaşamını yitirenlerin resimlerinin bulunduğu 'Katilleri tanıyoruz unutturmayacağız' yazılı pankart dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası sendika temsilcileri Ankara katliamında ölenleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER