Ulusoy: Benden paralel olmaz, üçgen olur


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hakkında ortaya atılan paralelci iddialarına sert tepki gösterdi. Ulusoy, "Benden paralel olmaz, üçgen olur. Nedir bu üçgen? Biri Türkiye sevgisi, biri TÜRSAB sevgisi, öbürü de üyelerimin sevgisidir." dedi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan TÜRSAB'ın 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başaran Ulusoy, muhalifleri tarafından dillendirilen paralelci ithamlarına sert bir dille cevap verdi. Ulusoy, "Hatalar kullar içindir. Kulların en iyisi tevbe edendir. İddiayı ortaya atanlardan tevbe bekliyorum." ifadelerini kullandı. Üyelere, "Beni şehit eder misiniz paralele?" sorusunu yönelten Ulusoy, şunları ifade etti:

"Bu iddiayı ortaya atanlar utanmalılar, bana yakıştırılacak en son yafta budur. Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Benim 4 evladım, 2 torunum var. Acaba bana bir şey olursa vicdanınız sızlamayacak mı? Soruyorum size vicdanınız sızlamayacak mı? Sizin de çocuklarınız var. Sizin de evlatlarınız var. Dilerim onlara öyle bir yafta yapıştırılmasın."

İlaveten TÜRSAB Genel Kurulu'nun toplantı yerinin İzmir değil de İstanbul olarak belirlendiğinden dert yanan Başaran Ulusoy, şöyle devam etti:

"Bunu da paylaşmalıyım. Toplantımızı açık oy ile yapıyoruz. Ama ben bin 576 acente arkadaşımdan aldığım önerge ile toplantının gizli oy ile yapılmasını talep ediyorum. Önerge burada, belge burada. Hadi, bize güveniniz yok, divana da mı güveniniz yok? Ben birliğimizi, dirliğimizi temin etmekten yanayım. Onun için şunu belirtiyorum 'ne talep ediyorsa arkadaşlar itiraz etmeyelim'. Bir şeyler duydum, 'sandalyeyi zincire bağla yoksa kafalara vuracağız'. Böyle şey olur mu? Biz, böyle gençlere ve yeni gelenlere nasıl örnek olacağız."

Genel Kurul'da başkanlık için Başaran Ulusoy, Firuz Bağlıkaya ve Emin Çakmak yarışıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Ulusoy: Benden paralel olmaz, üçgen olur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER