Üniversite öğrencileri, yolcuları okumaya teşvik ediyor


Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, renkli bir etkinliğe imza attı. Kırıkkale Otogarına mini kütüphane kuran öğrenciler, 7'den 70'e herkesi okumaya teşvik ediyor. Kütüphanede birbirinden farklı kitaplar yer alıyor.

'Gezerken Okuyan Bilir' sloganıyla yola çıkan ve imece usulüyle kitap temin eden öğrenciler, otogarın içerisinde geçici mini bir kütüphane hizmetini vatandaşlarla buluşturdu. Otogarda oluşturulan kütüphane, yolcu ve esnafa kitap okuma imkanı sunuyor.

Birbirinden farklı hikaye romanları, eğitim görenler için soru bankalarının da yer aldığı kütüphane, yolcuların da merakını üzerlerine çekti. Öğrenci Hamza Kılınç, bu çalışmanın kamu kurumlarını harekete geçirmesi için örnek olabileceğini söyledi. Uygulamanın kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına katkı sağlayacağını söyleyen Kılınç, kitabı 'İyi bir dost.' olarak nitelendirerek; "Kitapları sahiplenebilirsek, onlarla yaşama olgusunu kendimize benimsetebilirsek toplumumuza ahlaki yönden daha iyi şeyler katmak için fırsat yakalayabiliriz." dedi.

Otogar esnafı ve yolcuların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sunmayı amaçladıklarına işaret eden Kılıç, "Bilinçli birey olmak ve insanların kendilerini geliştirilmesi için küçük de olsa bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız okuyan, araştıran, sorgulayan bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Ne kadar çok kitap okursa o kadar bilgisi o kadar artar. Burada bizim yanımızda olan emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri, yolcuları okumaya teşvik ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER