Üniversitede öğrencilere yönelik polis şiddeti Meclis gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, üniversitelerde öğrencilere yönelik polis şiddetini Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, "Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan'ın isimlerinin, Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi konusunda, bir grup öğrencinin imza kampanyası başlatması akabinde güvenlik görevlileri ve polisler tarafından şiddet gördükleri iddiaları mevcuttur." dedi.

Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti: "- Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan'ın isimlerinin, Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi konusunda, bir grup öğrencinin imza kampanyası başlatması akabinde güvenlik görevlileri ve polisler tarafından şiddet gördükleri iddiaları doğru mudur?

- İddia doğru ise konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

- Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan'ın isimlerinin, Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi konusunda, bir grup öğrencinin imza kampanyası başlatması Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kabul görmeyecek bir olay mıdır?

- Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan'ın isimleri Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?

- Şiddet uygulayan güvenlik görevlileri ve polisler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır ya da yapılacaktır?

- 2010-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre hangi üniversitelerde kaç öğrenci güvenlik görevlileri ve polis tarafından şiddete maruz kalmıştır?" CİHAN
<< Önceki Haber Üniversitede öğrencilere yönelik polis şiddeti Meclis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER