Usulsüz dinleme davasının ikinci duruşması sona erdi


Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak aralarından Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ve İstihbarat Dairesi eski başkan yardımcısı Recep Güven'in de bulunduğu 50 polis hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Kapalı gerçekleşen duruşmada tutuklu sanıkların ifadesi alındı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu 15 sanık, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Bazı sanık avukatları duruşmanın kamu güvenliği nedeni ile kapalı yapılması talebinde bulundu. Mahkemem avukatların talebini kabul ederek duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

Kararın ardından tutuklu sanıkların savunmasının alınmasına geçildi ve tutuklu sanıkların tamamı savunma yaptı. Savunmaların ardından duruşmayı yarına erteleyen mahkeme avukatların beyanlarının ardından tutuklu sanıkların tutukluluk durumunu değerlendirecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın örgüt yöneticisi olduğu ileri sürülüyor. 130 sayfalık iddianamede 48 mağdur bulunuyor. İddianamede şüphelilere yöneltilen bazı suçlamalar ise şöyle: Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, iftira. CİHAN
<< Önceki Haber Usulsüz dinleme davasının ikinci duruşması sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER