Usulsüz dinleme davasının ilk duruşması sona erdi


Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak aralarından Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ve İstihbarat Dairesi eski başkan yardımcısı Recep Güven'in de bulunduğu 50 polis hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu 15 sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve yakınları katıldı. Yoklamaların ardından sanık avukatları, duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Talebin kabul edilmemesinin ardından 130 sayfalık iddianamenin okunmasına geçildi. İddianamenin okunmasının ardından tutuklu sanıkların savunmasına başlandı. Bugünkü duruşmada tutuklu sanıklar Ahmet Ümit Seçgin, Ahmet Şentürk ve Sadettin Akgüç'ün savunmaları alındı.

İlk olarak savunma yapan Ahmet Ümit Seçgin şunları kaydetti: "Örgüt kurucusu olarak nitelendiriliyorum ama iddia edilen örgüt yöneticileri ile Kandil mesajlaşmam bile yok. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Ömer Altıparmak göreve geldiğinde beni bulunduğum görevden aldı. Örgüt olsak aynı yerde çalışmaya devam ederdim. Bu nasıl örgüt?"
Hukuksuz işlemi ve emri olmadığını belirten Akgüç, "Ömrümü terörle mücadelede geçirdim. Şimdi terör örgütünden yargılanıyorum. Allah'tan korkun." ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından avukatların taleplerini alan mahkeme, ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, ifadeleri alınan Ahmet Ümit Seçgin, Ahmet Şentürk ve Sadettin Akgüç'ün tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından tutukluluk durumunun tekrar değerlendireceğini belirten mahkeme, duruşmayı yarına erteledi. CİHAN
<< Önceki Haber Usulsüz dinleme davasının ilk duruşması sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER