Usulsüz dinleme iddiası davası, kapalı yapılıyor


3'ü TİB görevlisi 51'i emniyet mensubu hakkında usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili açılan davanın ilk duruşmasına başlandı. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu bulunan 10 sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları katılıyor. Yoklamanın ardından sanık avukatları duruşmaların bir kısmının veya tamamının kapalı yapılması talebinde bulundu. Sanık avukatları, yargılama konusu faaliyetlerin istihbarı konular olduğu ve istihbarı konuların da gizlilik içerdiği için yargılamanın kapalı yapılması talebinde bulundular.

Avukatların talebini değerlendiren mahkeme, sanık ifadeleri alınana kadar duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi. Ayrıca duruşmayı gerçekleştiren mahkeme üyelerinin hiçbiri Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üyesi değil. Duruşmayı Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yürütüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 3'ü TİB görevlisi 51'i emniyet mensubu hakkında iddianame hazırlamıştı. Hazırlanan iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi iddianame için görevsizlik kararı vererek dosyayı 'terör ve devlete karşı işlenen suçlara' bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi de iddianame ile ilgili görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay'a göndermişti. Dosya ile ilgili görevsizlik kararını kaldıran Yargıtay 5. Ceza Dairesi iddianamenin Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Memur Suçları Bürosu Savcısı Halil Maçkaya 3'ü TİB, 51 emniyet mensubu olmak üzere 54 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. 46 müştekinin bulunduğu iddianamede şüphelilere örgüt, örgüt kurmak ve yönetmek, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, usulsüz dinleme yapmak, görevi kötüye kullanmak ve iftira suçlamaları yöneltilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Usulsüz dinleme iddiası davası, kapalı yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER